anadoluverumelimedya.com

TSK’de görmezden gelinme tepkisi: Bordroları yaktılar

Sivil Memurlar Sendikası (Sime-Sen), Savunma ve Güvenlik Hizmetleri Sendikası (Savdes-Sen) ve Askeri İş Yerlerinde Görevli Kamu Çalışanları Sendikası (Asim-Sen) üyesi yaklaşık 200 sivil memur, akşam saatlerinde Arifiye Mahallesi Müftülük Sokak’taki Defterdarlık karşısında toplandı. Ellerinde Türk Bayrakları ve çeşitli yazıların olduğu dövizler taşıyan memurlar, şehitler için 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından da topluca İstiklal Marşı’nı okudu.

Reklam alanı

Sık sık ‘TSK uyuma, memuruna sahip çık’, ‘Ölüm ayırmadı, devlet ayırdı’, ‘Bizi ne zaman göreceksiniz?’ ve ‘Nutuk değil, hakkımızı isteriz’ şeklinde sloganlar atan memurlar adına basın açıklamasını Sime-Sen Şube Başkanı Sadi Çelebi yaptı. TSK bünyesinde görev yapan askeri personele yönelik olarak yayınlanan 2016 TSK Yan Ödeme Kararnamesi’nde sivil memurların görmezden gelindiğini söyleyen Çelebi konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yayınlanan kararnamenin askeri personele yönelik olduğunu biliyor ve özellikle terörle mücadele eden askeri personelin her türlü zammı hak ettiğine inanıyoruz. Ayrımcı ve bölücü zam kararnamesi ile TSK içinde eli silah tutan ve eli kalem tutanın kardeşliği hedef alınmıştır. Beyhude bir çaba ile bu kardeşlik bozulmaya çalışılmaktadır.”

Türk siyasi tarihi içerisinde 27 Mayıs İhtilali’nin yerinin herkesçe bilindiğini ifade eden Sadi Çelebi, hak arama eylemlerini bilinçli olarak bu tarihte yaptıklarını söyledi. Çelebi, “Demokrasinin kesintiye uğradığı tarihlerde sıkça yaşanan çalışanların özlük haklarının kısıtlanması, engellenmesi alışkanlıkları ne yazıkki günümüz modern Türkiye’sinde devam etmektedir” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından memurlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktı. Çeşitli sloganlar atan memurlar daha sonra dağıldı.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.