anadoluverumelimedya.com

Reza Zarrab iddianamesine Türkiye’den ilk suç duyurusunu bakın hangi parti yaptı

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP), ABD Savcısı Preet Bharara tarafından yürütülen soruşturma kapsamında çıkan deliller üzerine harekete geçti.

Reklam alanı

HKP, 27 Mayıs’ta İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar, Egemen Bağış, Reza Zarrab, Emine Erdoğan, Beyhan Bağış ve Süleyman Aslan hakkında suç duyurusunda bulundu.

New York Barosu Avukatı Arda Beşkardeş’in değerlendirmeleri de söz konusu suç duyurusu dilekçesinde yer alıyor. 17/25 Aralık süreciyle ilgili kullanılan belgelerde rüşvet aldığı iddia edilen bakanların belgelerde ortak bir noktası olduğunu vurgulayan Beşkardeş, şunları söyledi:

“O ortak nokta da hepsinde ‘Başbakan Erdoğan’a ulaştırayım’ veya ‘bir görüşeyim’ gibi ifadeler var. Konuşmaların ana teması Erdoğan olmuş. Burada tüm bu olanlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bilgisinde olmuş şeklinde bir mesaj verilmiş. Konuşmaların çoğunda ‘(dönemin) Başbakan(ı) Erdoğan’ın da bundan haberi vardı’ iması yapılmış. Özellikle seçilip konmuşlar. Davanın bundan sonraki aşamasında kefalet duruşmasında Türkiye’den adı geçen kişiler suç işledikleri iddiasıyla Türkiye’den talep edilebilirler. Sanık değil de, tanık olarak da çağrılabilirler. Amerika ile bu konuda ikili anlaşmalarımız var.”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.