anadoluverumelimedya.com

Bahçeli Ekibinden Oyun İçinde Oyun!

Genel Merkezin yönetimi kaybetmemek için çeşitli gayri etik yollara başvuracağı belirtiliyor.

Reklam alanı

Şimdi de hedef 3/2 çoğunluk!

Habere göre Bahçeli’nin, “seçimli olağanüstü kurultayı 10 Temmuz’da toplama” kararı sonrasında genel merkez yönetimi yeni formül arayışına girdi.

“Tüzük değişikliği için delegelerin 3’te 2’sinin oyu gerekiyor. Bu sayı bulunamazsa tüzük değişmez. Olağanüstü kurultayda seçim yapılamaz” formülünün öne sürülebileceğine işaret ediliyor. Kurultayda, kontrolü ve üstünlüğü genel merkeze bırakmak istemeyen Çağrı Heyeti ve değişim isteyen delegeler, 10 Temmuz’dan önce bir tüzük kurultayı için çağrı yapmaya hazırlanıyor. Bahçeli’nin belirlediği koşullarda ve hâkimiyetinde bir kongre yarışına girmek istemeyen delegeler, bu konuda atacakları adıma ilişkin kararı pazartesi günü verecek.

3’TE 2 ÇOĞUNLUK

Kulislere göre formül şu şekilde işleyecek:

Siyasi Partiler Yasası ve parti tüzüğünde olağanüstü kurultayda tüzük değişikliği için oy sayısı konusunda net bir düzenleme bulunmuyor. Genel merkezin, Dernekler Kanunu’nun “Kurultaya katılanların 3’te 2 çoğunluğuyla tüzük değişir” hükmünü gündeme getirebileceği belirtiliyor.
Bin 200 dolayında delegenin 800’ü oy vermezse, tüzük değişmemiş sayılacak. Dolayısıyla bir sonraki gündeme, genel başkan seçimine geçilemeyecek.(yenicag)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.