anadoluverumelimedya.com

CHP’de dokunulmazlıkların kaldırılmasının yarattığı kriz derinleşiyor

CHP’de dokunulmazlıkların kaldırılmasının yarattığı kriz derinleşiyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, “HDP’nin Anayasa Mahkemesi başvurusuna imza atan milletvekillerini partiden atarım” sözleri partide tartışma yarattı. İstanbul Milletvekili Eren Erdem “Anayasa Mahkemesi’ne başvuru yapılmasına genel başkan değil parti meclisi karar verir” dedi. Bazı milletvekilleri de Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdı.

 BU SÖZLER ÜZERİNE KRİZ BÜYÜDÜ
Dokunulmazlık 376 ile Meclis’ten geçti,CHP karıştı. “Kabul oyu” verilmesine karşı olan milletvekilleri HDP’nin yasa değişikliğini Anayasa Mahkemesi’ne götürme teklifine olumlu yaklaştı. Bunun üzerine CHP Lideri Kılıçdaroğlu çok sert çıktı, “HDP dileçesine imza atanı partiden atardım” dedi. Bu sözler üzerine kriz iyice büyüdü.

EREN ERDEM: ERDOĞAN GİBİ DAVRANIYOR

Reklam alanı

Antalya kampının ikinci gününde CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem’in dokunulmazlıkları kaldıran değişikliği “Anayasa Mahkemesi’ne gitme kararını genel başkan değil parti meclisi verir” dediği öğrenildi. Oylama için yazılı önerge verdiği belirtilen Eren Erdem’im Kılıçdaroğlu’nu “Erdoğan gibi davranmakla” eleştirdiği de parti kulislerine yansıdı.

“YANLIŞ KARARLAR ALIYORSUNUZ”

İstanbul milletvekili Ali Özcan’ın da CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu istifaya çağırdığı ifade edildi. Kulislerde, Özcan’ın “Kılıçdaroğlu ile yürümüyor algısı topluma yerleşti. Bir durum değerlendirmesi yapmak zorundasınız. Yanlış kararlar alıyorsunuz”ifadelerini kullandığı belirtiliyor.

İKİ VEKİLİN RAHATSIZLIĞI KULİSLERE YANSIDI

Rahatsızlığını dile getiren diğer isimler de Fikri Sağlar ve Muharrem İnce. İddialara göre Fikri Sağlar CHP’nin 110 imza toplayıp Anayasa Mahkemesi’ne gitmesi gerektiğini savundu. CHP liderine uzun süredir parti içinde bayrak açan Muharrem İnce de, Kılıçdaroğlu’nun izlediği politikaları sert sözlerle eleştirdi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.