anadoluverumelimedya.com

FLAŞ! BAHÇELİ GİDİCİ!

TÜRK: SEÇİMLİ KURULTAY BAHÇELİİSTİFA EDERSE OLUR

Reklam alanı

Eski Adalet Bakanı ve Anayasa Hukukçusu Prof. Dr. Hikmet Sami Türk de Yargıtayın mahkeme kararını onamasına ilişkin, “Yargıtayın onaması Siyasi Partiler Kanunu’nun 14. maddesinin 6. fıkrasına uygun bir karardır.” değerlendirmesinde bulundu.

Söz konusu kanunda kimlerin olağanüstü kongre çağrısında bulunabileceğinin yazılı olduğunu anımsatan Hikmet Sami Türk, kanunda büyük kongre üyelerinin beşte biri oranında üyenin yazılı istemi üzerine kongre yapılabileceğinin belirtildiğini hatırlattı.

Yargıtay tarafından da onanan kararın yerine getirilmesi gerektiğini aktaran Türk, MHP Genel Merkezi’nin “Seçimli olağanüstü kurultaya” götürme kararı almasına ilişkin ise öncelikle partinin tüzüğünde değişiklik yapılması gerektiğini kaydetti.

Türk, şöyle devam etti:

“Önce tüzük değişikliği yapmak gerekir. Çünkü bu durumda genel başkanlık, parti merkez karar yürütme kurulunda boşluk olmadıkça olağanüstü kurultaylarda seçim yapılmaz. Onu olanaklı hale getirmek gerekir. Her iki yıl, üç yılda bir olağan büyük kongreler yapılır.

Burada olağanüstü bir durum var. Sayın Bahçeli de seçime hazır olduğunu söylüyor. Bir restleşme durumu söz konusu. Önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Kesin olan haziran ayı içerisinde büyük kongre olacaktır. İki şey arka arkaya olabilir. Aynı kongrede tüzük değişikliği yapılıp, ona göre seçime de geçilebilir.”

Tüzük değişikliği yapılmadan seçime gidilemeyeceğine vurgu yapan Türk, “Bildiğim kadarıyla, diğer partilerin tüzüklerinde de var bu, olağanüstü kongrelerde seçim yapılmaz.

Ama genel başkanlıkta boşalma olursa, Genel Başkan Bahçeli istifa ederse, onun yerine seçim için o gündemle toplanabilir. Öncelikle MHP tüzüğünde değişiklik yapılması gerekiyor.

Tüzüğün, seçim yapmaya uygun hale getirilmesi gerekiyor. Tüzük müsait değil. Tüzük değişikliğini yapmadan seçimli kurultay ancak istifa ile olur.” ifadelerini kullandı(Yeniçağ).

Haber böyle…

Sinan Ogan da aynı tespitte bulunmuş seçimli Kurultay’ın ancak Bahçeli’nin istifasıyla yapılabilceğini açıklamıştı.

Bugün Bahçeli yine seçimli Kurultay dediğine göre, Bahçeli’ye tek yol kalıyor: İSTİFA!

sarizeybekhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.