anadoluverumelimedya.com

YPG resmen ABD’nin müttefiki!

Türkiye’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin eleştiri dozunu arttırdığı, hatta “Terörist ilan ettiği” PYD-YPG, resmen ABD’nin “yeni müttefiki” oldu.

Reklam alanı

Türkiye’nin “terörist” dediği Suriyeli Kürt gruplar ile ABD’nin askeri itifakını ise, Amerikan ordusunun Ortadoğu’dan sorumlu komutanlığı CENTCOM’un başında bulunan Dört Yıldızlı General Joseph Votel tescilledi.

“EĞİT-DONAT” TAN TAMAMEN VAZGEÇİLDİ; ANA UNSUR YPG

Hafta sonunda Kobani’ye 12 saatlik bir ziyarette bulunan Votel’e eşlik eden Amerikalı gazeteci grubunda olan Washington Post yazarı David Ignatus, General’in Suriyeli muhalif grupların eğitilmesi için Türkiye ile birlikte oluşturulan, ancak yürümeyen “eğit-donat” sisteminden tamamen vazgeçtiğini yazdı. Bunun yerine, Suriye’de ABD’ye yakın duran Sünni aşiretlerden alınan gençlere kısa bir temel askeri eğitim verilecek ve bu gençler, Kobani savaşı nedeniyle tecrübe kazanmış olan  YPG’nin ağırlıkta olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne “monte edilecek”. Yani ABD’nin ana müttefiği, PYD-YPG’nin asıl gücü oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri olacak.
Ignatus’a göre, General Votel’in görevi “alandaki askeri amaçları elde etmek”, yani IŞİD’in kontrol ettiği bölgeleri küçültmek. Bu görevi gerçekleştirmek için de General Votel, “2014’teki Kobani savaşı nedeniyle büyük tecrübe kazanan Kürt militanlarla” çalışacak.
Nitekim kendisine eşlik eden gazetecilere göre  General Vogel de bu durumu, kendisine eşlik eden gazetecilere şu cümleyle özetledi;
“Elimizde ne varsa, onunla devam etmek zorundayız…”ABD’nin daha önce Suriye’de yaptığı yanlışlardan ders aldığını da söyleyen General Votel, “Yeni ve mükemmel bir gücü silbaştan kurmak yerine, elimizdeki müttefiklerle çalışacağız” mesajı verdi.

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.