anadoluverumelimedya.com

Savcılar kanun çıktığı anda dokunacak

Haklarında fezleke düzenlenmiş milletvekillerin dokunulmazlığının bir defaya muhsas kaldırılmasını öngören, AK Parti’nin anayasa değişikliği teklifinin TBMM’de kabul edilmesiyle gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çevrildi.

Reklam alanı

ANAYASAYLA KALDIRILDI

Düzenleme, Erdoğan’ın onayının ardından Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Çoğu HDP’li vekillere ait fezlekeleri düzenleyen savcılar da, harekete geçmek için düzenlemenin yürürlüğe girmesini bekliyor. Cumhuriyet savcıları, dokunulmazlıklar anayasayla kaldırıldığı icin hazırladıkları fezlekelerin iadesini beklemeyecek.

KIRMIZI BÜLTEN YOLDA

Haklarında PKK’ya yardım suçlamasıyla fezleke düzenlenmiş olan ve yurtdışına çıktıkları bilinen HDP’li Faysal Sarıyıldız ve Tuğba Hezer yurda dönmezlerse, haklarında “kırmızı bülten” çıkartılabilecek. HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ise Almanya’dan yurda dönerken “Kaçmadım” dedi.

YARIDAN FAZLASI HDP’LİLERDE

Savcılıklar tarafından düzenlenen 787 fezlekeden yarıdan fazlası HDP’li 53 milletvekili hakkında. HDP’lilere ilişkin fezlekelerin 225’ini ise “terör” suçları oluşturuyor. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında 71, diğer Eş Başkan Figen Yüksek hakkında 11 fezleke var.

mehmetciktv

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.