anadoluverumelimedya.com

Engin Altay: Laikliği korumak için kan dökülür

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay “Laikliği korumak için kan da dökülür” dedi.

Reklam alanı

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Edremit’te yaptığı “Laiklik ve Demokrasi Mitingi”ni eleştiren CHP’li Altay şunları söyledi:

“Bırakın Cumhuriyet Halk Partilileri, Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy veren 23 milyon vatandaşımızın büyük bir kısmının laikliği benimsediğini ve içselleştirdiğini düşünüyorum. Laiklik mitingle falan korunacak bir şey değil.”

CNN TÜRK canlı yayınına bağlanan CHP Grup Başkanvekili Altay “Laikliği korumak için kan da dökülür. Bakın ben ne dediğimi bilerek konuşuyorum” diye de ekledi.

“HASSASİYETLER ÜZERİNDEN SİYASİ HESAPLAR DOĞRU DEĞİL”

Engin Altay sözlerine şöyle devam etti:

 

“Elbette laiklikten rahatsız olanlar belli. Sayın Erdoğan’dan, Sayın Meclis Başkanı’ndan başlayarak bu listeyi saymak mümkün. Elbette toplumum küçük marjinal bir kesimi devletin laik niteliğinden rahatsız. 78 milyonun çok büyük bir kesimi, başta laiklik olmak üzere cumhuriyetin niteliklerinden hoşnut, onu içselleştirdi ve sonsuza kadar onu yaşatmakta kararlı. Kimi hassasiyetler üzerinden siyasi hesaplar doğru değildir.”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Böyle bir başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz” şeklindeki sözleri tartışma yaratmıştı.

Odatv.com

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.