anadoluverumelimedya.com

“Türkiye’yi Kuzey Koreleştirmeye çalışıyorlar!”

Prof. Dr. Ümit Özdağ, AKP’de Ahmet Davutoğlu’nun görevden alınarak yerine Binali Yıldırım’ın atanmasını, Kuzey Kore’de gerçekleşen makam değişikliklerine benzediğini ileri sürerken, Binali Yıldırım’ın genel başkanlığı ve olası başbakanlığının parlamenter demokrasi için utanç verici olduğu ileri sürdü.

Reklam alanı

Prof. Dr. Özdağ yarın gerçekleştirilecek AKP kongresinden sonra Başbakan olacak Binali Yıldırım’ın “25 Aralık” dosyasında, havuz müteahhitlerinden haraç alındığına dair iddiaları yargıya intikal etmiş iken, siyasi hayatıyla edindiği servetiyle, şaibesi yüksek, profili düşük bir kişinin Başbakanlığı’nın tartışmalı olacağını ifade etti.

MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkan adayı Prof. Dr. Özdağ, “Demokrasi içinde Türk halkı bugüne kadar başbakanını kendi seçmiştir. Halkın vatandaşlık görevi tarihte ilk defa Cumhurbaşkanı tarafından ellerinden alınmıştır. Dolayısıyla, Binali Yıldırım halkın Başbakanı olmayacak olamayacaktır. Türk Milleti’nin vicdanında temiz bir yeri yoktur ve Türk insanına Başbakan olarak zorla dayatılması da kabul edilemez.” diye konuştu.

MHP Genel Başkan adayı Prof. Dr. Ümit Özdağ, MHP’de yaşanan olağanüstü kongre süreci ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede de Milliyetçi Hareket Partisi’nde siyaset yaparken Türk Milliyetçilerine yakışır bir üslupla bir ahlak, fazilet, hak, hukuk ve adalet mücadelesi için çaba harcadığını belirterek, “Amacımız milletimize hukukun üstünlüğünün sağlandığı tam demokratik bir yapıda milli bir devlet inşaa etmektir. Maalesef bugün Türkiye Cumhuriyeti devletinde hak, hukuk, adalet kavramları artık inandırıcılığını yitirmiştir. Zaten Milliyetçiliği de ayaklar altına aldığını açıkça söyleyen bir Cumhurbaşkanı’nın olduğu bu ülkede demokrasi için mücadele etmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. MHP’nin kurultay sürecinde görülen Saray-Adalet Bakanlığı-İçişleri Bakanlığı kaynaklı baskılar da göstermektedir ki, MHP’nin öyle ya da böyle gerçekleştirilecek kurultayı, Türkiye’de özlenen demokrasiyi geri getirecek ve hukukun üstünlüğünün yeniden sağlanması için bir fırsat olacaktır. Bu bağlamda benim mücadelem, Türk Milleti’ne tam demokrasi ve hukuk devleti içindir” diyerek MHP’deki kurultay sürecine Saray ve AKP’nin müdahaleden vazgeçmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.