anadoluverumelimedya.com

Büyük Gurur! Prof. Dr. Aziz Sancar ATA’nın Huzurunda Bakınız Ne Yaptı…

Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı NobelKimya Ödülünü Anıtkabir’e bağışladı.

Reklam alanı

Kanserin önlenmesinde önemli bir adım olan DNA onarımı hakkında yaptığı çalışması ile 2015’te Nobel Kimya Ödülü’nü almaya hak kazanan Prof. Dr. Aziz Sancar, aldığı ödülün yanı sıra mütevazi duruşu ve milli değerlere sahip çıkışı ile de kendisinden söz ettiriyor.

Aldığı Nobel Ödülü’nün Anıtkabir’e teslimi için geçtiğimiz günlerde ikinci kez Türkiye’ye gelen Sancar, İzmir’de adına düzenlenen onur gününde gençlere seslenerek,

 ‘Gençlere tavsiyem; Atatürk hakkında çok kitap okudum ama aklımda kalan önemli bir şey Sakarya Savaşı, Viyana bozgunundan sonra dönüm noktası olan savaştır. Sakarya Savaşı’nda ilk defa batıyı yendik. Türkiye’yi kurduk.

 İstiklal Savaşı’nın en kızgın günlerinde TBMM’de eğitim üzerine sıkı tartışmalar yaşanıyordu. Atatürk o zaman bile eğitime öneme veriyordu. Cumhuriyeti kurmak kolay ama yaşatmak için eğitim lazım. İlkokuldan üniversiteye kadar.” dedi.

“BEN ATATÜRK’ÜN ÇOCUĞUYUM”

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde oluşturulan, İzmir Uluslararası Biyotıp ve GENOM Enstitüsü’ndeki oditoryuma adının verildiği onur gününde konuşan Sancar:

Bunu hep tekrarlıyorum. Ben Atatürk’ün devrimlerinin, Cumhuriyetin çocuğum. Beni yetiştiren köy enstitüsü mezunlarıdır. Mardin Lisesi, İstanbul Tıp Fakültesi’dir. Ben onların bir ürünüyüm, onların vasıtasıyla aldım.

Bu Nobel Ödülü Atatürk’ün ve Cumhuriyet’in ödülüdür. Onlara aittir. Onun için oraya vermeye karar verdim”

Prof. Dr. Aziz Sancar, Türkiye’ye gelişindeki asıl amacını gerçekleştirdi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Anıtkabir’e giden Sancar, Nobel Ödülünü Anıtkabir Komutanlığına Teslim Töreni ile ödülünü Atatürk’ün huzuruna sundu(Sözcü).

Kendilerini kutluyoruz…

sarizeybekhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.