anadoluverumelimedya.com

Görüşülen Dokunulmazlık Değil Darbedir

hdp idris baluken; dokunulmazlık görüşmeleri; hdp haberleri; hdp milletvekilleri dokunulmazlıkları kalkacak mı?; sondakika haberleri

AKP’nin HDP’yi meclisten atma yasa tasarısına yönelik görüşmeler sürerken, gözlerin çevrildiği HDP, görüşülenin “dokunulmazlık yasa tasarısı” olmadığını “darbenin kabul edilip edilmediği” olduğunu açıkladı. Görüşmelerde HDP adına konuşan HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken, “Geçmişte Başkanlık sistemi için ‘ABD emperyalizminin bize dayattığı bir oyundur’ diyen Erdoğan’ın bugün bu sistemi bize ve halklarımıza dayattığını” söyledi.

Reklam alanı

Baluken, şöyle konuştu: “HDP’nin tasfiyesi ile bütün muhalefetin tasfiye edileceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Bu durumu AKP ve Erdoğan için bir hayat memat meselesi olarak görmek lazım. HDP, 7 Haziran seçimlerinde önce ‘Seni Başkan Yaptırmayacağız’ demiş ve parti çalışmalarına ve mitinglerine yapılan bombalara rağmen bu iddiasını hayata geçirmiştir. HDP, 1 Kasım seçimlerinde darbe barajını aşmayı başarmış Erdoğan’ın totaliter rejim planlarını boşa çıkarmıştır. Her türlü karalama linç kampanyaları kesintisiz bir şekilde sürdürülmüştür. Sur, Cizre, Nusaybin başta olmak üzere katliam planları ile bile HDP’nin mücadelesi bastırılamamıştır.” 

Baluken, bütün bunlara rağmen sonuç alamayan AKP ve Erdoğan’ın son çare olarak HDP’yi meclisten atmaya karar verdiği söyledi.

cagdasses

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.