anadoluverumelimedya.com

MHP’de kurultay krizi: İşte dakika dakika yaşananlar

MHP Genel Merkezi’ne muhalif 4 genel başkan adayının oluşturduğu çağrı heyetinin 15 Mayıs olarak belirlediği “olağanüstü kongre” için toplanan MHP’lileri polis barikatları ve TOMA’lar karşıladı. Büyük Anadolu Oteli’nin önünde toplanan MHP’li delegelerin ardından alana giriş yapan genel başkan adaylarından Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Meral Akşener ve Koray Aydın tarafından oluşturulan ortak bildiriyi MHP eski Milletvekili Yusuf Halaçoğlu okudu. Halaçoğlu’nun okuduğu bildiride “Hiç kimse boşuna heveslenmesin MHP sahipsiz değildir. Son sözü genel başkanlar değil, kurultaylar söyler. Tanık olduğumuz sürece genel merkezin talebiyle, AKP’nin kolluk kuvvetleri kurultay yapmamızı engellemektedir. Kurultay kolluk gücüyle engellenmektedir. Türk demokrasisi ve hukuk sarsılmıştır. Hukukun üstünlüğü çiğnenmiş adalet duygusu yaralanmıştır. Hükümet yargıya darbe yapmıştır. Anayasa ve hukuk düzeni askıya alınmıştır. Hiç kimse boşuna beklemesin, avuçlarını ovuşturmasın. Son sözü genel başkanlar değil kurultay söyler” ifadeleri yer aldı.

Reklam alanı

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal tarafından yapılan açıklamada kurultay kararının “hukuksuz ve art niyetli” olduğu ifade edildi. Günal, “Burada amaç kongre yapmak değil, gerilim yaratmak ve ayrışma oluşturmak. Bu olumsuz kararlara rağmen bu zorlanıyorsa bunların da art niyetli oldukları ortaya çıkmış oluyor” dedi.

Sinan Oğan’ın, “25. İcra Müdürünü davet ettiklerini” söylemesinin ardından açıklama yapan Koray Aydın ise “Haziranda kurultayımızı yapacağız” diye konuştu. Otel önünde hazirun defteri oluşturuldu. Muhalifler olağanüstü kurultay için yeterli imzayı topladıklarını iddia etti.

Meral Akşener, tüzük kurultayının neden engellendiğine ilişkin yazılı emri görmeden ayrılmayacakalarını söyledi.

Meral Akşener’in konuşmalarının ardından bölgeden ayrılacaklarını ifade eden Sinan Oğan “Birazdan buradan sağduyulu şekilde ayrılacağız” dedi. Oğan Yargıtay kararının bekleyeceklerini söyledi. Oğan’ın açıklamasından hemen önce alandan ayrılırken, Oğan da kısa süre sonra alanı terk etti. Meral Akşener, alanda kalmakta ısrarcı olduğunu söyledi. Bekleyişini sürdüren Akşener, fikir değiştirerek “Sabaha kadar bekleyecektim ama herkes  sabah saat 07.00’den beri burada onun için şimdilik evimize gidiyoruz” diye konuştu.

Öte yandan sabah saatlerinde alana gelemeye başlayan MHP’lilerin arasında ara sıra kavgalar yaşandı. MHP’lilerin birbirlerini yumrukladıkları görüntüler ortaya çıkarken, alanda sıkça “Bahçeli istifa” sloganları duyuldu. Öğlen saatlerinde MHP’lilerin bulduğu alana Bahçelievler Katliamı faillerinden Haluk Kırcı da geldi.

İŞTE AN AN BÜYÜK ANADOLU OTELİ’NİN ÖNÜNDE YAŞANANLAR:

 

GÜNCELLEME
Akşener, alandakilere yaptığı konuşmada şimdilik dağılacaklarını söyleyerek “Burada kavruk Anadolu çocuklarını, ekmek parası için çalışan çocuklarımızı karşımıza çıkardılar. Sanmasın Bekir Bozdağ korktuk, sanmasın iktidar, sanmasın Saray korktuk. Sanmasınlar vazgeçtik. Biz bu çocuklara el kaldırmayız. Sabaha kadar bekleyecektim ama herkes sabah saat 07.00’den beri burada onun için şimdilik evimize gidiyoruz” ifadelerini kullandı.  Yaklaşık 2 saat bekleyen Akşener, “Şimdilik sadece evlerimize gidiyoruz. Bu yolculuk devam edecek” dediği konuşmasının ardından alandan ayrıldı. Akşener’in iki kez, ‘Bahçeli istifa’ şeklinde slogan atan grubu, ‘Yapmayın’ diyerek susturması dikkat çekti.

sol

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.