anadoluverumelimedya.com

Diyarbakır’daki patlamanın dehşeti gün ağarınca ortaya çıktı

Sur ilçesi Sarıkamış köyü Dürümlü mezrasında dün gece saat 22.30 sıralarında bomba yüklü kamyonun patlaması sonucu yaşanan tahribat ve dehşetin ayrıntıları, gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın şiddeti ile mezraya 150 metre uzaklıktaki bölgede 5 metre derinliğinde ve 30 metre genişliğinde dev bir çukur oluşurken, çevredeki bazı evlerin de hasar gördüğü ve camların kırıldığı, duvarlarının yıkıldığı görüldü. Patlamada ölen 4 kişiden 3’ünün ise köylü olduğu tespit edildi.

15 KAYIP İDDİASI
Reklam alanı

Köylüler, sabah saatlerinden itibaren patlamanın gerçekleştiği nokta ve çevresinde bazı vücut uzuvlarını toplayıp yetkililere teslim ederken, bazı yakınlarından da haber alamadıklarını ve bunların sayılarının yaklaşık 15 olduğunu Jandarmaya bildirdiler. Resmi kaynaklara göre, şimdiye kadar vücut bütünlüğü bozulmamış 4 ceset bulunurken, olayda 23 kişinin de yaralandığı belirtildi.  Öte yandan dün geceki patlamada ölen 4 kişiden 3’ünün köylü olduğu tespit edildi. Köydeki incelemeler ve çalışmalar sürerken, köyde dün geceden beri elektrik enerjisi verilemiyor.

Köylülerin iddiasına göre, bomba yüklü kamyon patlamanın gerçekleştiği Dürümlü mezrasına gitmeden önce Danışlı Köyü’nde bir kaç kez dolaşınca, köylülerin dikkatini çekti. Köylüler durdurdukları kamyondaki kişiyle tartışınca, araçta bulunan kişi yolunu kaybettiğini söyledi. Buna ikna olmayan köylülerin ısrarı üzerine kamyondaki kişinin köylülere silah çekerek tehdit ettiği iddia edildi.KÖYLÜLER TAKİP EDİYORDU VE PATLAMADAN ÖNCE ÇATIŞMA ÇIKTI

Daha sonra köylülerin söz konusu kamyonu takibe aldıkları, bu sırada silah sesleri geldiği ve ardından Dürümlü mezrasına 150 metre kalarak büyük bir patlamanın olduğu iddia edildi.

(DHA)

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.