anadoluverumelimedya.com

ABD Sığınmacılara Yardımı Kesti

Erdoğan AB’ye “Parayı verecekseniz verin” diye sert çıkarken, ABD Türkiye’deki sığınmacılara yardımı kesti. Gerekçe: Yolsuzluk…

Reklam alanı

ABD Uluslararası Yardım Ajansı (USAID), “yolsuzluk” yapıldığı iddiaları üzerine, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yaptığı tüm yardımları askıya aldı. ABD hükümetinin resmi yardım ajansı olan USAID’in sözcüsü Ben Edwards dün yaptığı yazılı açıklamada, “USAID, Türkiye’deki Suriyeli sığınmacılara yönelik bazı yardım çalışmalarını, Ajans müfettişlerinin verdiği yolsuzluk bilgileri nedeniyle askıya almıştır. USAID ayrıca, kişilere ve aracılara verdiği yardımları da durdurmuştur” ifadesini kullandı.

“AMERİKAN VATANDAŞLARININ VERGİLERİ AMACINA UYGUN KULLANILMALI”

Açıklamada, USAID’in “Amerikan vatandaşlarının verdikleri vergileri akıllıca, etkili ve amacına uygun şekilde kullanmayı en büyük öncelik yaptığını” vurgulayan Ajans Sözcüsü Edwards, “Yolsuzluk konusunda sıfır tolerans politikamız vardır” dedi.

Açıklamada, USAID’in yolsuzluk nedeniyle yardımları askıya almasının ihtiyacı olan Suriyeli sığınmacıları olumsuz etkilememesi için, yardımları ulaştıracak “alternatif yollar” arayışında olduğu da kaydedilerek, “USAID, ihtiyacı olan insanlara erişmeye devam edecektir. Yaşanan bu insani krizde Suriyelilere yönelik yardım kararlılığımız devam edecektir” ifadesi kullanıldı.

ERDOĞAN, AB’YE SURİYELİLER İÇİN VERECEĞİ 3 MİLYAR EURO’YU “DOĞRUDAN GÖNDERMEDİĞİ” İÇİN KIZMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriyeli sığınmacıların ihtiyaçlarında kullanılmak üzere Türkiye’ye vermeyi taahhüt ettiği 3 milyar Euro’yu, “doğrudan” değil de, “proje bazında” gönderme kararı nedeniyle çok sert çıkmıştı.

AB’ye “3 milyar Euro’yu verecekseniz verin” diyen Erdoğan, dün TOBB toplantısında yaptığı konuşmada aynen şöyle demişti;

“3 milyon mülteciye bu millet bakıyor, değil mi? Ne dediler; ‘Biz size yılda 3 milyar Euro vereceğiz’. Peki, bu parayı verdiler mi şu ana kadar? Yok. Hâlâ orta sahada top çeviriyorlar. Verecekseniz verin. Bu parayı gidip de filanca yerden buraya dolaşıp gelecek diye bize adresler vermeyin. Buraya geliyor yöneticiler, gidiyor bizim kampları geziyor, öbür taraftan da diyor ki ‘Bize proje gönderin’. Siz bizimle dalga mı geçiyorsunuz ne projesi? Şu anda 25 tane kamp var. Bu kampları görüyorsunuz. Proje diye bir şey yok. Biz uyguladık.”

bidoluhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.