anadoluverumelimedya.com

Dışişleri: Rusya, rejimin işlediği suçlara giderek daha fazla ortak olmaktadır

Dışişleri Bakanlığı, bugün Suriye’de bir pazar yerine yapılan ve sivillerin hayatını kaybetmesine neden olan hava saldırısını infial içinde kınayarak, “Rejim insanlığa karşı işlediği suçları pervasızca sürdürmektedir. Bunda tabiatıyla, başta Rusya olmak üzere, yandaşlarından aldığı destek büyük rol oynamaktadır. Özellikle Rusya, Rejimin işlediği bu suçlara giderek daha fazla ortak olmaktadır” dedi.

Reklam alanı

Dışişleri Bakanlığı tarafından İdlib’de rejim unsurlarınca gerçekleştirilen hava saldırısıyla ilgili yapılan yazılı açıklamada ayrıca, Suriye’de çatışmaların durdurulması mutabakatının uygulamaya konulamamasının rejimi daha da cesaretlendirdiği savunuldu. Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklama, şöyle:

“Suriye’nin İdlib vilayetinin doğusunda Binniş ilçesindeki bir pazar yerine bugün rejim hava unsurlarınca yapılan alçakça saldırıları büyük bir infial içinde ve şiddetle kınıyoruz. Bu saldırıda hedef alınan ve hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temenni ediyoruz. Rejim insanlığa karşı işlediği suçları pervasızca sürdürmektedir. Bunda tabiatıyla, başta Rusya olmak üzere, yandaşlarından aldığı destek büyük rol oynamaktadır. Özellikle Rusya, rejimin işlediği bu suçlara giderek daha fazla ortak olmaktadır. ABD ile RF’nin Suriye’de çatışmaların durdurulması mutabakatının Halep’i de kapsayacak şekilde yeniden taahhüt altına alınması yönünde anlaşmaya vardıklarını açıklamalarının hemen sonrasında doğrudan sivilleri hedef alan bu insafsız saldırı, uygulamaya konulamayan bu tür mutabakatların rejimi daha da cesaretlendirdiğini göstermektedir. Yapılması gereken, uluslararası camianın artık üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi; rejimin ve destekçilerinin işledikleri suçların yanlarına kalmayacağını, tarihin karşısındaki sorumluluğun da bilinciyle, daha fazla gecikmeden göstermesidir.”

sozcu

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.