anadoluverumelimedya.com

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü’nden Türkiye açıklaması

Amerika, Türkiye’nin Suriye’de “kırmızı çizgi” ilan ettiği 98 kilometrelik Cerablus-Mare hattını PYD denetimine bırakmak için girişimlerini sürdürüyor. Amerika Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, bölgenin PYD denetiminde olup olmayacağı konusunda Ankara ile görüşmelere devam ettiklerini açıkladı.

Reklam alanı

Peter Cook, “Türkiye ile bu konuda görüşmelerimiz sürüyor. Bu bölgenin temizlenmesi IŞİD ile mücadelede önemli. Oradaki sınır güvenliğini artıracak her şeyin önemli olacağını düşünüyoruz. Bunun nasıl olacağına ilişkin Türk hükümeti ile süren özel konuşmalara girmeyeceğim ama biz bu amacı güdüyoruz” dedi.

IŞİD ile mücadelede PYD’yi desteklemeyi sürdüreceklerini belirten sözcü, PYD’nin IŞİD’e karşı etkili bir mücadele verdiğini savundu. Cook, “Eğit-donat” programı kapsamında PYD liderlerinin eğitileceğini söyledi.

Amerikalı sözcüye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “IŞİD ile mücadelede yalnız bırakıldık” açıklaması da soruldu. Cook, “Türkiye’nin kendini güvende hissetmesi için yapabileceklerimizi yapmak istiyoruz” dedi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.