anadoluverumelimedya.com

Osmaniye kampında bakın kimler kalıyor

Maraş’ta, habitat alanında 25 bin kişilik sığınmacı kampı yapılmak istenmesine karşı Alevilerin direnişi 44’üncü gününe girerken, Maraş ovasında yaşayan bölge halkının kaygısı, yapılması planlanan kampa El Nusra çetelerinin yerleştirileceği yönünde. Peki, Aleviler bu kaygılarında haksız mı? Basına açılmayan ve cihatçıların yerleştirildiği söylenen AFAD kamplarının sicili şaibeli. Emniyetin bilgileri de kamplarda cihatçıların kaldığını doğruluyor. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 2015 tarihli bilgi iletim notu Türkiye’de neler yaşandığını gösteriyor.

Reklam alanı

‘NUSRA KOMUTANINI OSMANİYE’DEKİ KAMPTA KONAKLATTILAR’

BirGün gazetesinden Erk Acarer’in haberine göre; Adana, Maraş, Osmaniye, Antep, Hatay ve Kilis’in de aralarında bulunduğu 34 ilin Terörle Mücadele Şube Müdürlükleri’ne (TEM) dağıtılması istenen yazı, Osmaniye’deki sığınmacı kampının, 600 kişinin komutanı olan bir El Nusra komutanına açıldığı anlaşılıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün, TEM birimlerine dağıtılmasını istediği, ‘Çatışma bölgesindeki Gelişmeler’ başlıklı notunun satır aralarında geçenler şunlar; “Çatışma bölgeleriyle bağlantılıHüseyin Türkmen’in (Abdurrahman-Emine oğlu, Lazkiye 1963) Suriye’de Nusret Cephesi içerisinde yaklaşık (600) kişilik bir grubun komutanı olduğu, ailesiyle birlikte Cevdetiye Konaklama Tesisi T1 Mh.3 no’lu çadırda ikamet ettiği, çadır kentten 12 Eylül 2015’e kadar izinli olarak ayrıldığı ve izninin çatışma bölgelerinde geçireceği anlaşılmıştır…”

Odatv.com

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.