anadoluverumelimedya.com

Fransa’dan Erdoğan’a ‘siz kimsiniz’ yanıtı!

Fransa, Erdoğan, yanıt, siz kimsiniz?, takip etmeye devam edeceğiz, Can Dündar, Erdem Gül, MİT TIR'ları, dava, konsoloslar

MİT TIR’ları davasında yargılanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Erdem Gül’ün duruşmasına katılan Avrupalı konsolosları “Siz kimsiniz?” diyerek eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Fransa’dan da yanıt geldi. Açıklamada “Takip etmeye devam edeceğiz” denildi.

Reklam alanı

Sputnik’in haberine göre, Fransa Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Fransız diplomatların muhalif gazetecilerin yargılandığı İstanbul’daki duruşmaya gözlemci olarak katılma hakkı olduğu belirtildi.

“Takip etmeye devam edeceğiz”

Açıklamada “İfade ve bası özgürlüğü, bilgi verme hakkı ve eleştiride bulunabilmek, özellikle Avrupa Birliği’ne üye bir ülkede demokratik tartışmanın vazgeçilmez unsurlarıdır. Avrupalı partnerlerimizle beraber Türkiye’deki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz” denildi.

Daha önce de İtalya Dışişleri Bakanlığı, Avrupalı diplomatların duruşmaya ilgisinin, Türkiye’nin AB’ye aday bir ülke olmasından kaynaklandığını bildirmişti.

cagdasses

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.