anadoluverumelimedya.com

ŞOK! Bu Haber Doğruysa Eğer, BU İŞ ANAYASAL MEŞRU MÜDAFAA’YA GİDER!

Davutoğlu’ndan vazgeçilmesi yargıya mesaj mı?
Türkiye, Mayıs ayında olağanüstü MHPkongresi beklerken, bir anda olağanüstüAKP kongresi konuşmaya başladı.
Saray’da dün yapılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu görüşmesinin ardından, AKP’nin en kısa zamanda, mayıs ayı içinde olağanüstü kongreye giderek, genel başkan ve başbakan’ı değiştireceği bilgisi yayıldı.

Ancak kulislerde hala, iktidar partisi olan AKP’nin değil, MHP’nin olağanüstü kongresi konuşuluyor. Ankara’da, Başbakan olmasına rağmen, Ahmet Davutoğlu’nun yerine kimin geleceğinden çok, MHP’de olağanüstü kongre yapılıp yapılmayacağı, yapılırsa parti yönetiminin değişip değişmeyeceği konuşuluyor.

Reklam alanı

Bu çerçevede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AKP’de lider değişimi için başlattığı sürecin, “yargıya mesaj” olup olmadığı da konuşulmaya başlandı. MHP’nin olağanüstü kongresi konusunda halen hukuki anlaşmazlık çözülebilmiş değil.

Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi 8 Nisan’da aldığı kararla, olağanüstü MHP kongresinin önünü açtı, kongreyi düzenlemek için de bir “çağrı heyeti” oluşturdu. Çağrı heyeti de 15 mayıs’ta kongre yapılması için hem çağrı yaptı, hem de hazırlıklara başladı. Ancak bu kararı Yargıtay’a, temyize taşıyan MHP yönetimi, ayrıca Gemerek’te yerel bir mahkemeden de “kongre yapılamaz” kararını çıkarttı.

Tüm bu gelişmeler üzerine de MHP kongresi için gözler Yargıtay’a çevrildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, siyasi kulislere “anlaşamadığı” bilgisi yansıyan AKP Lideri ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu değiştirecek süreci başlatmasının da, işte bu Yargıtay kararıyla yakından ilişkili olduğu kulislerde konuşuluyor. Cumhurbaşkanı’nın, bizzat Başbakan ve yüzde 49 oy almış iktidar partisi liderini “tek hamlede değiştirerek”, Yargıya da mesaj verdiği ifade ediliyor.

BAŞKANLIK SİSTEMİ, MHP’NİN GELECEĞİNE BAĞLI

Ankara kulislerinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok istediği başkanlık sisteminin gerçekleşip gerçekleşmeyeceğine MHP’de süren kongre sürecinin etkili olacağı konuşuluyor. Ankara’da en çok konuşulan senaryo şöyle;

MHP’de kongre engellenirse, parti olası bir erken seçimde baraj altı kalır.
Güneydoğu’da süren operasyonlar ve vekillerin dokunulmazlığının kaldırılması ardından HDP’nin de baraj altı kalması büyük ihtimal olur.

Yaz sonunda yapılacak olası bir erken seçimde MHP ve HDP’nin baraj altı kalması ise, AKP’nin önünü açar. Başkanlık sistemini getirmek için yeterli olmayan 317 vekil sayısı, referandum eşiği olan 330’un, hatta doğrudan Anayasa değişikliklerini TBMM’de yapmanın önünü açacak 367’nin üzerine çıkabilir.
Böylece de Erdoğan’ın çok istediği Başkanlık sisteminin önü açılır.

TEKERLEMENİN İLK BÖLÜMÜ GERÇEK OLDU

Ankara kulislerinde, özellikle AKP’liler ve Saray çevrelerinde duyulan “Ahmet’in yedeği var; Devlet’in yok” tekerlemesinin ilk kısmı, Ahmet Davutoğlu’nun Başbakanlık’tan ayrılma süreci ile gerçek oluyor. Şimdi sırada, “vazgeçilmez” görülen MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin koltuğunu koruması var(Sözcü)

Haber işte böyle…

Bu haber doğruysa, AKP Kongresi MHP Kurultayı engelleyip MHP’yi baraj altında bırakmak için yapılıyorsa eğer, bu eksende Yargıtay’dan da olumsuz bir karar çıkarsa eğer, sanıyoruz Milliyetçi Hareket Olağanüstü Kurultayı’nı ANKARA/TANDOĞAN’da yapar hem de halkın huzurunda yapar çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir, millet iradesi AKP’yi yener!.

SARIZEYBEK HABER

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.