anadoluverumelimedya.com

SEÇİMLERDE HAVADA UÇAN ÇÖPLÜKTEN ÇIKAN SANDIKLAR VE SEÇİM SONUÇLARI.

 SEÇSİS gibi bir sistemin güvenirliliğinin tartışıldığı, fazla basılmış oyların ve hile ile iç edilmiş sandıkların çöplüklerden çıktığı, çuvallarla hileli oy pusulalarının ortalıkta uçuştuğu ve bir imamın ölüleri de kaldırın diye seçmene telkinde bulunduğu bir ortamda yapıldı geçen seçimler. Hal buyken, kimse yüksek seçim kurulunun gizli tutulan verilere dayalı olduğu var sayılan açıklamalarına güvenmek zorunda değildir.
 Yüksek seçim kurulu açıklamalarının dayandığı belge ve bilgiyi kamuoyuna açıklamak zorundadır, çünkü yüksek seçim kurulu sandık başı sonuçları açıklamadığı için seçim sonuçlarının güvenilirliliği tartışmalı kalmaktadır. Yüksek seçim kurulu sandık başı sonuçları açıklayıp hile olmadığını ispatlamadığı için, hükümetin hukuki statüsü ve dolayısı ile yetkileri de şaibelidir.
 Ayrıca şu, YSK’nın açıklamalarına itiraz edilemeyeceğine ilişkin amacı merak konusu olan kanun, neyin nesidir? Amacı nedir? Sonuçlar bir şekilde açıklanmış ama ispat edilmemiştir ve bu durumda uluslararası anlaşmalara atılan imzalar, çıkarılan kanunlar ve her türlü iç dış taahhüt ve her türlü icraat da aslında geçersizdir. Dolayısı ile YSK’nın açıklamalarına itiraz edilemeyeceğine ilişkin amacı merak konusu olan kanun da geçersizdir.
 Bu durum yumurta tavuk konusu gibi bir hale getirilmiş ama aslında kanun yapıcının yetkisinin kesinleşmesi için sandık başı sonuçların ispatı gerekmektedir, yetki şaibeli kalınca YSK’nın açıklamalarına itiraz edilemeyeceğine ilişkin kanunda yok hükmünde sayılmalıdır… Üstüne üstlük şu sıralarda Kanun gücünde Kararnamelerle Kanunlarda değişiklikler yapıldığı düşünüldüğünde bu iş daha bir şapkadan tavşan çıkarma haline dönüşmektedir.
 Kısacası hükümetin seçimler sonucu elde ettiği yetkilerinin meşruluğunun ispatı için, yüksek seçim kurulu açıkladığı sonuçların dayandığı belge ve bilgiyi sandık başı sonuçları dâhil olarak kamu oyuna açıklamak ve sonucu ispatlamak zorundadır.
 Bu yetki sınırları da tartışılır olan kadroların, sandık başı sonuçları açıklamaktan kaçınır bir halleri olduğu açıkça görülüyor. Seçim sonuçlarının doğru olduğunu anlamanın tek yolu sandık başı sonuçlarının açıklanmasıdır. Seçimi hangi partinin kazandığını anlamak ve sonuçların kesinleşmesi de sadece katılan siyasi partilerin ellerindeki sonuçlarla YSK açıklamalarını karşılaştırması ile mümkündür.
 Bunlar hukuku kullanıyor emperyalistler de bunları hukuka uygun kabul ediyor ve uluslararası hukuka dayanarak bunlarla hukuka uygun anlaşmalar yapıyorlar. Yani hukuk işliyor ama yetkiyi  ve keyfiyeti sağlayan seçimler şaibeli, zaten seçimleri de ABD’nin bu tarz dümenlerle görevli üçkâğıtçıları ve hileli metotları belirliyor, bunu ispat için üstüne gitmek gerekiyor.
 Dayandıkları yetkiyi sağlayan temel hileli elde edilmişse açığa çıkmalıdır, gerçekse söylenecek söz yoktur. Bu kadar şaibeye rağmen bu konunun üstünü böylesine kapatma eğilimi ve hasır altı etme çabası seçim listelerinde ortaya çıkan ölüler ve uçan sandıklarla birleştiğinde bu konu iyice ispata muhtaç hale gelmektedir.
gazeteturk
görsel: guncelmeydan
About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.