anadoluverumelimedya.com

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce AKP’de yaşandığı iddia edilen kriz hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu

TBMM’de bir grup milletvekili ile düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin dokunulmazlıklarla ilgili sorusunu yanıtlayan İnce, AK Parti’nin niyetinin farklı olduğunu belirterek, “Dokunulmazlıklarla ilgili getirirsin Meclis’e 276 milletvekilinin oylarıyla kaldırırsın. Anayasa değişikliğine falan gerek yok. AKP’nin de bu gücü vardır” bilgisini verdi.

Reklam alanı

“AMAÇ ARA SEÇİMDİR”
Dokunulmazlıklarla ilgili AK Parti’nin değişiklik teklifinin amacının sorun çözmeye yönelik olmadığını vurgulayan İnce, “Burada amaç toplumdaki infiali önlemek değildir. Amaç muhalefeti susturmaktır; itibarsızlaştırmaktır. Amaç ara seçim hesabıdır. Yüzde 5, yani 28 milletvekili düşerse ara seçime gidilir. AKP’de bu ara seçimde 14 milletvekili alırsa 330’u geçer. Recep Tayyip Erdoğan’ın siyasi kariyer hesaplarıdır bu. Dokunulmazlık değildir” bilgisini verdi.

‘ANAYASA’YA UYGUN OYUMU KULLANIRIM’
Oyunun renginin sorulması üzerine ise İnce, anayasa oylamalarında grup kararı alınamadığını ve oylamanın gizli yapıldığını hatırlatarak, “Ben Milletvekili olduğumda, Anayasa’ya uyacağım üzerine yemin ettim. Her oylamada anayasaya uygun bir şekilde oyumu kullanırım. Anayasaya uyarak oyumu kullanacağım. Anayasa üzerine yemin etmiş bir insan olarak bu şekilde oy kullanırım” yanıtını verdi.

Davutoğlu ile Cumhurbaşkanı arasında kiriz yaşandığı ve Başbakan’ın grup toplantısında ‘veda’ niteliğinde bir konuşma yaptığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine ise İnce, şunları söyledi:

‘ANLAMADILARSA BEN NE DİYEYİM’
“Davutoğlu’nun dünkü konuşmasına baktınız mı? Her beş cümlesinden birinde fitne var. Bunların ruhu fitne olmuş artık. İç dünyasını dışa vuruyor artık. Her cümlenin içerisinde bir fitne geçiyor. Bu bir Saray darbesidir. Partinin tüzüğünü kim yazdı? Partinin tüzüğünü Ertuğrul Yalçınbayır yazdı. Nerede Ertuğrul Yalçınbayır? Yok. Kardeşim Abdullah nerede? Yok. Bülent Abi, nerede? O zat oldu. Abdüllatif Şener nerede? Yok. Yolda buldukları, bir de yola çıktıkları var. Recep Tayyip Erdoğan, yolda bulduklarını, yola çıktıklarına tercih eden adamdır. Bunu halen anlamadılarsa ben ne diyeyim.

‘KARDEŞ KATLİ VACİPTİR’
Her şey bir kişinin siyasi ikbali içindir. Yani diyor ki bu kişi, “Ben buraya geldim. Bir kez yapıştım. Ölsem buradan gitmem diyor. Gözünü başkanlık bürümüş birisi için kardeş katli vaciptir. Bunu yapacaktır.  Kendine dikkat etsinler.

‘HEPSİNİ DAVUTOĞLU’NA YIKACAK’
Neleri yapacak söyleyeyim, Davutoğlu’nu uyarıyorum: 1) Suriye politikasını onun üzerine yıkacak. 2) Çözüm sürecini, Dolmabahçe’yi onun üstüne yıkacak. Her şeyi onun üstüne yıkacak. Onu da satacak. Halep oradaysa arşın buradadır. Birlikte göreceğiz.”

duzgunhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.