anadoluverumelimedya.com

Genç Sosyal Demokratlar’dan Kılıçdaroğlu’na: Anayasaya aykırı bir işleme nasıl evet dersiniz!

Genç Sosyal Demokratlar (GESOS) dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklife ‘evet’ diyeceklerini açıklayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik bir bildiri yayınladı. GESOS’un ‘Sayın Genel Başkan’ ifadesiyle başladığı bildiride Kılıçdaroğlu’na “Bilmediğimiz bir şey varsa bizlere söyleyin” şeklinde çağrı yapıldı.

Reklam alanı

GESOS Bildirisinin tamamı şöyle: 

”Sayın Genel Başkan; Bilmediğimiz bir şey varsa bizlere söyleyin!! Bizlere anlatın!! Bizleri aydınlatın!! Dokunulmazlıkların kaldırılmasına ilişkin teklifin Anayasa’ya aykırı olduğunu, ama Anayasa’ya aykırı olmasına rağmen bu teklife “evet” diyeceğinizi açıkladınız.. Evet.. Bu ülkeyi kurmakla, çok partili demokratik rejime geçirmekle övünen partinin Genel Başkanı olarak bunları söylediniz!! Yani Anayasa’ya aykırı bir eylem ve işleme, bilerek ve isteyerek “evet” diyeceğinizi cümle cihana ilan ettiniz!!

Peki nedir sizi bu kararı almaya zorlayan?? Söyleyin nedir?? İktidar baskısı mı?? Yandaş medya mı?? Nedir??

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Genel Başkanı olarak önümüzdeki günlerde, taraflı tarafsız birçok demokrat insanın desteğiyle, bu makamdaki 6. yılınızı dolduracaksınız.. Ve de bu 6 yıl içerisinde, beyefendiliğiniz ve nezaketiniz ile birçok güzel iş yaptınız.. Peki Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve de bu ülkedeki en büyük ve en önemli sosyal demokrat partinin önderi olarak, bu 6 yıllık emeğin heba olmasına nasıl razı olabiliyorsunuz?? Bu kararın alınmasının neticelerini, şimdiden öngöremiyor musunuz?? — Şimdi müsaadenizle biraz geriye gidelim.. Hatırlarsanız tutuklu vekillerin durumunu protesto etmek amacıyla Meclis’te yemin etmemek gibi bir karar daha almıştınız, hatırladınız mı?? Peki ne oldu o kararın sonucu, bizlere açıklayabilir misiniz?? Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri kuzu kuzu Meclise gelip yemin ettiler mi etmediler mi?? Bu sorumuza lütfen içtenlikle cevap veriniz!! Sizden öncelikli ricamız şudur ki, “Ama bizi aldattılar, vardığımız mutabakata uymadılar” gibi bahaneler aklınıza hiç gelmesin ve de bir kere daha kamuoyuna deklare edilmesin!! Hem de hiç!! Zira zekamıza hakaret sayarız!! Ve şimdi, bizlerle birlikte tekrar düşününüz: Eğer siz, aldatılmış iseniz; her şeyde aldatıldığını ilan eden Sayın(!) Cumhurbaşkanımızdan ne farkınız kalır, şimdiden sormak isteriz!!

Öyleyse yine gelelim dokunulmazlık mevzuuna.. Gelelim, çünkü benzer bir durum ile yine karşı karşıyayız..

Geçen hafta, bu konuda “evet” oyu kullanacağınızı açıklamanızın ardından, gerek parti kurullarına gerekse de parti tabanına danışılmadan almış olduğunuz bu kararı eleştiren bir açıklama yapmıştık.. Ve maalesef anladık ki, açıklamamız isabetli olmakla birlikte, maalesef ve yine size kadar ulaşamamış.. Olsun.. Yine dener, yine duyurmaya çalışırız.. O açıklamamızda, çok değil, bir – iki sene öncesine kadar, en azından hibrit demokrasi ile yönetilen ülkemizde, dokunulmazlıkların kaldırılmasının makul karşılanabileceğini belirtmekle birlikte, günümüzde, bu ülkede, demokrasinin zerre kırıntısının kalmadığını, ülkenin alelade ve de faşizmle yönetilen bir dikta rejimine sahip olduğunu örnekleriyle açıklamıştık.. Ve bu fikrimizin arkasındayız! Dün gece, bu ülkenin Meclisi’nde dokunulmazlığı bulunan milletvekilleri, iktidar tarafından tekme tokat dövüldü!! Evet!! Dokunulmazlığı bulunan vekiller tekme Tokat dövüldüler!! Ve komisyon üyesi olan vekilleriniz, bu linci sadece seyrettiler!! Üstüne bir de tuz biber ekercesine, söz konusu değişikliğe evet oyu verdiler!! Dalga geçer gibi değil mi?!?

Peki hiç düşünmediniz mi; bugün dokunulmazlığı olan vekilleri tekme tokat döven iktidar, yarın dokunulmazlığı olmayan vekillere neler yapar diye?? Hiç düşünmediniz mi; bugün “Sivas’ın doğusuna geçemiyorlar” diyen iktidar, yarın gerçekten Sivas’ın doğusuna geçemeyince sizin için neler derler diye?? Halep oradaysa arşın burada!! Bugün bizler gayet iyi bilmekteyiz ki, HDP’nin yanında görünmekten korktuğu için “Yandaş medya ne der?” diye bu teklife evet diyen CHP, yarın Sivas’ın doğusuna geçemeyince ,yandaş medyanın kendisine merhamet göstereceğini mi düşünmektedir?? Hadi daha ötesini görelim!! Diyelim ki sözkonusu değişiklik referanduma gitti.. Bugün anayasaya aykırı olduğunu düşünmesine rağmen oylamada “evet” diyen partiniz, yarın referandumda nasıl “hayır” oyu kullanacak?? Nasıl?? Bugün söylemiş olduğunuz sözler, yarın unutulacak mı sizce?? Yarın HDP’li vekiller tutuklanınca, ertesi gün de CHP’lilerin tutuklanacağını nasıl hesaba katmazsınız?

Sayın Genel Başkan.. Belli ki yandaş medya ve Aktrollerin esiri olmuş bulunmaktasınız. Söylemde esaret, eylemde ise kararsızlığa düşmüş durumdasınız. Bu kararsızlığının sebebi, HDP milletvekillerinin her ortamda ve her söylemde, Cumhurbaşkanının ekmeğine yağ süren açıklamaları olabilir.. Bu esaretin sebebi, HDP milletvekillerinin buldukları her fırsatı, Anadolu insanın sinir uçlarına dokunma gayretkeşliği de olabilir.. Ama her ne olursa olsun, sizin göreviniz, duygularınızın aklınıza hükmetmemesini sağlamak, ve de Partiyi serinkanlılıkla temsil etmektedir. Fakat üzülerek belirtmeliyiz ki; memleketin halklarını birbirine düşüren ruh ve akıl sağlığı şüpheli iki gereksizin arasında, slogan siyasetine yenik düşmüş durumdasınız!

Yıllar önce can-ı gönülden desteklediğimiz üçüncü yol öneriniz havada kalmış; en kötüsü, bizleri, öğrenilmiş çaresizliğe muhtaç etmiş bulunmaktasınız! Dolayısıyla artık sizden geçtik! Sözümüz; bu topraklarda cumhuriyeti kuran, demokrasiyi getiren, sosyal adalet mücadelesi veren CHP’ nin 26. dönem milletvekillerine!! Gelin; bu saray oyununa, faşizm sevdalısının projesine “hayır” diyin! Gelin, her geçen gün nefes almanın bile imkansız hale geldiği memlekette, halen direnenlerin olduğunu gösterin, kanıtlayın. Bugüne kadar edindiğimiz tecrübeler, eğer tarih bilimine siz de gerçekten inanıyorsanız, bu işin sonunda, bu tünelin çıkışında bir ışığın görünmemekte olduğunu bizlere gayet iyi anlatmaktadır! CHP; Genel Başkanı kim olursa olsun, şartlar ne olursa olsun; hukuku çiğnemeyi salık verecek bir parti değildir. Papazlar ve çoğunluk ‘dünya düzdür’ diyor diye, doğrulardan vaz geçecek bir parti değildir! Herkes bir gün çocuklarına ve torunlarına geçmişinin hesabını verir. Bizler vicdanlı, solcu ve yurtsever gençler olarak açık çağrı yapıyoruz. Bunu diyebilecek cesur vekilleri de, “Demokrasi Meydanı”na, bu metnin altına imza atmaya davet ediyoruz.

Saygılarımızla arz ederiz..

GESOS”

 

siyasihaber3
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.