anadoluverumelimedya.com

Akşener’den Canlı Yayında FLAŞ İŞARET!

MHP Genel Başkan adayı Meral Akşener, CNN Türk’te canlı yayın konuğu oldu.

Reklam alanı

Kurultay sürecine ilişkin açıklamalarda bulunan Akşener, Gemerek ve Tosya’da hukuksuz kararlar alan hakimler için suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Akşener, CNN Türk’te canlı yayın konuğu olarak, gündemde merak edilenleri yanıtladı.

MHP’de Genel Başkan Devlet Bahçeli’ye bayrak açarak adaylığını açıklayan isimlerden Meral Akşener, milletvekillerinin parti içi muhalefeti hedef alan bir metni okumadan imzalamaya zorlandığını söyledi.
Akşener, “Son dönemde öğrendiğim şu. Üstü kapalı bir metin dolaştırılmış, bazı milletvekili arkadaşlar merak etmişler, okumuşlar. Son derece ağır ifadelerin de olduğu bir metin” dedi.

Meral Akşener’in konuşmalarından öne çıkanlar şunlar:

“Yarından itibaren avukatlarıma talimat verdim Gemerek ve Tosya’da hukuksuz karar çıkaran hakimler için suç duyurusunda bulunup, konuyu HSYK’ya taşıyacağız. Bundan sonra bu gibi kararları çıkartacak olan hakimleri de şikayet edeceğim”.

UZATMADAN DERHAL BİR ÇÖZÜME KAVUŞTURMALIDIR

Daha fazla kafa karışıklığı olmaması için, Saadet partisinde olduğu gibi 3 yıl boyunca beklenilmek yerine, Yargıtay hemen bu hafta toplanıp karar vermelidir.15 Mayıs’ta kurultayımızı toplayacağız. Seçimli genel kurulu toplamak istiyoruz ama o ikinci adım. Öncelikle tüzük kurultayımızı toplayacağız. Sonrasında genel başkanlık seçimini yapacağız.

BAHÇELİ’NİN YAPTIKLARINI AÇIKLAYAMIYORUM

Bu nasıl bir siyasi anlayıştır ki kendinizin seçildiği delegeye nasıl güvenmiyorsunuz. Neden kurultay kararı almıyorsunuz. Ben sayın Bahçeli’yi ‘zeki satranç ustası, strateji ustası” olarak tanımlamışımdır. Hala da öyle olduğunu düşünüyorum. Ancak böylesi bir aklı son yaptıklarıyla bağdaştıramıyorum. Böyle bir aklı bugün yapılanlarla açıklayamıyorum.

OKTAY VURAL KARDEŞİM

Vural Bey benim çok eski tanıdığım biri, kardeşim gibi tanıdığım sevdiğim biridir. Seçim süreciyle ilgili kendisiyle hiç temas kurmadım.

HAŞİM KILIÇ’IN AÇIKLAMASI ÇOK ÖNEMLİ

Eski anayasa mahkemesi başkanı Haşim Kılıç’ın Tosya ve Gemerek mahkemelerinin kararına tepki göstermesiyle ilgili soru üzerine “Haşim Kılıç’ın açıklamaları çok önemliydi. Anayasa Mahkemesi başkanlığı yapmış ve hukuk konusunda hiç tereddüt edilmeyecek birisinin, hukukun üstünlüğünü öne çıkaran açıklamaları çok önemlidir. Kendisi aramadım, ancak buradan teşekkür ederim”.

DEMOKRATİK HAKKI TALEP ETTİK, KAVGA YOK

Biz MHP’de demokratik bir hakkımız olan kurultayı talep ettik. Bu talebimize yanıt verilmedi biz de demokrasiyi çalıştırıyoruz. MHP’de iç kavga varmış gibi gösterenlere buradan bir kez daha söylemek istiyorum ki MHP’deki süreç demokrasi sürecidir.

MHP’DE TAVIR DEĞİŞİKLİĞİ VAR

MHP’yi AKP’nin arka bahçesi yaptırmayacağım sözümün arkasındayım. Çünkü MHP’de bir tavır değişikliği var. 17/25 Aralık sürecindeki eleştiriler unutulmuş durumda. Bu sürece ilişkin Bahçeli’nin konuşmalarında ve siyasetinde değişiklik var. Daha düne kadar havuz medyasına çıkabilmemiz mümkün değildi. Oradaki gazete veya televizyonlarına çıkabilmek için izin alınırdı. Şimdi bu havuz medyasında genel merkezden arkadaşlar boy boy pozlar vererek çıkıyorlar. Bunlar dikkat çekici gelişmeler.

TÖREMİZDE KADIN-ERKEK EŞİTTİR

Türk milliyetçileri kadim Türk tarihinin takipçileri sayar kendilerini. Türk töresi kadın-erkek eşitliği açısından en önemli örnektir. Kağan, han, Hakan’ın tek başlarına imzası yetmez, Hatun’un ya da Katun’un imzası gerekir. Bu kadar eşitlikçi bir anlayışı bizim temel anlayışımızdır. O yüzden Ülkücü hareketin mensupları “kadın-erkek” ayrımcılığı yapmaz. Ülkücü hareketin mensupları bireyleri etnisite ve din üzerinden de sınıflandırmaz. Kısacası ben Ülkücülere ve ülkücü iradeye güveniyorum. Milletimize, Türk milletine güveniyorum.

HİÇ KİMSEYİ ORTADA BIRAKAMAM

Hiçbir şekilde bana inanan inşaları geride bırakamam. İmza veren delegeler, il ve ilçe başkanları bedel ödediler. Benim bu arkadaşları yarı yolda bırakmam mümkün değil. MHP’den ayrılıp başka bir parti kurmam kesinlikle de söz konusu değildir. Kongre sürecimizin sonuna kadar arkasındayım. Bana her geçen gün artan desteklerini vererek, bedel ödeyen insanlarımız benim sorumluğumdur, çıktığım yoldan geri dönemem.

KONGRE OLMAZSA ERKEN SEÇİME GİDİLİR

Eğer bizim kongremiz engellenirse, Ağustos gibi erken seçim yapılır. MHP Başkanlık sistemine destek verse dahi, Erdoğan bunun Meclis’ten geçemeyeceğini gördü. O yüzden hızlıca bir seçim yapıp HDP ve MHP’yi baraj altı bırakılarak Başkanlık getirtme planının olduğu görülüyor. Ama bizim kongremiz olursa böyle bir şey mümkün olmayacak.

sarizeybekhaber

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.