anadoluverumelimedya.com

YTB TÜRKİYE STAJLARI BAŞLADI

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından yeni bir proje daha hayata geçiriliyor. Proje kapsamında yurtdışında yaşayan Türk vatandaşları Türkiye’deki kamu kurumlarında staj yapma imkanı bulacak. Staj programına kabul edilen öğrencilerin konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak. 27 Nisan’da başlayan başvurular, 15 Mayıs günü son bulacak.

Reklam alanı

Kurulduğu günden bu yana yurtdışındaki Türk vatandaşlarına pek çok alanda fırsatlar sunan, vatandaşların sorunlarının giderilmesinde önemli çalışmalara imza atan YTB, bu yıl başlattığı staj programları ile yurtdışında yaşayan genç Türk vatandaşlara önemli bir fırsat sunuyor. YTB Türkiye Stajları ismiyle hayata geçirilen program kapsamında yurtdışında ikamet edip, lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitim alan Türk vatandaşları Türkiye’de staj yapabilecek.

Son başvuru 15 Mayıs

Yurtdışındaki Türk vatandaşlarının Türkiye’deki kamu sektörü ve sivil toplum kuruluşlarındaki iş alanlarını daha yakından tanımalarını, Türkiye ile olan bağlarının güçlendirilmesi ve Türkçe bilgilerinin artırılmasını amaçlayan YTB, genç vatandaşlara 1 aylık staj imkânı sunuyor. 27 Nisan’da başlayan staj başvuruları, 15 Mayıs günü son bulacak. Staj başvuruları kabul edilen genç vatandaşlar, tercih ettikleri kamu kurumu ve ya araştırma merkezlerinden birine yerleştirilecekler.

Stajlar 2 dönemde gerçekleşecek

Staj programı için yaklaşık 50 kurum ile anlaşmaya varan YTB, öğrencilere bu kurumlarda staj imkânı sunacak. Öğrenciler, bu kurumlar arasından staj için 5 tercih yapacak. Yapılan tercihler arasından YTB’nin yerleştirmesi ile belirlenen kurumda staj gerçekleşecek. İki dönem halinde gerçekleştirilecek stajlara, öğrenciler istedikleri dönemde dâhil olacak. Her bir öğrencinin sadece bir dönemden yararlanabileceği stajların ilki 18 Temmuz ve 12 Ağustos 2016 tarihlerinde, ikincisi ise 15 Ağustos-9 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğrenciler Türkiye’de kaldıkları dönem boyunca konaklama masrafları YTB tarafından karşılanacak. Ancak, Türkiye’ye gelişler ve Türkiye’deki diğer ulaşım giderleri ise öğrencinin kendisi tarafından temin edilecek.

Kimler başvurabilecek?

YTB Türkiye Stajlarından yararlanmak için son başvuru tarihi itibariyle 18-26 yaş aralığında olunması şartı aranacak.  Stajyer adaylarının ortaöğretimlerini yurtdışında tamamlayarak, yurtdışında lisans ve yüksek lisans düzeyinde eğitimine devam ediyor olması ya da en geç 2015 yılında mezun olması gerekiyor. Öte yandan programa başvuran adayların Türkiye’de daha önce staj yapmamış ve yeterli düzeyde Türkçeye sahip olmasına bakılacak.

Başvurular nasıl olacak?

YTB Türkiye Stajlarına başvuracak genç vatandaşların, başvurularıhttp://basvuru.ytb.gov.tr/ adresinden online olarak alınacak. Adaylar detaylı bilgiye ise www.ytb.gov.tr/turkiyestajlari sayfasından ulaşabilecekler. Adayların başvuru süreçlerini kolaylaştırmayı amaçlayan YTB, oluşturduğu mail adresi ile programa ilişkin soru ve görüşleri de değerlendirecek. Adaylar, programa ilişkin soru ve görüşlerini turkiyestajlari@ytb.gov.tr adresine elektronik posta atarak iletebilecekler.

ytb.gov.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.