anadoluverumelimedya.com

Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Genç Hibe’de Rekor Başvuru

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, gençlere yönelik verilecek olan hibe desteğine yapılan başvuru sayısını açıkladı..

Reklam alanı

 

370 bin kişi başvurdu

Twitter adresinden açıklama yapan Bakan Çelik, “Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı” kapsamında ön başvuruda bulunan çiftçilerimizin sayısı 20 günde 370 bine ulaştı.” dedi.

 

135 BİNİ EVRAKLARI TAMAMLADI

Bakan Çelik, “13 Nisan’dan bu yana ön başvuruda bulunan 370 bin genç çiftçimizden 135 bini evraklarını tamamlayarak il ve ilçe müdürlüklerimize başvurdu.” dedi.

 

364 BİNİ HAYVANSAL ÜRETİM

Çelik, “İnternet üzerinden başvuran genç çiftçilerimizin 364 bini hayvansal üretimi amaçlarken 5 bin 700’ü bitkisel üretim gerçekleştirmek istiyor.”

 

AYRICALIKLI GRUPLAR

Bakan Çelik: Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programında şehit, gazi, engelli, kadın ve eğitimli genç çiftçilerimize pozitif ayrımcılık yapıyoruz.”

 

Son başvuru 12 MAYIS

Başvuruların 12 Mayıs’ta sona ereceğini hatırlatan Bakan Çelik, “Daha sonra illerde oluşturulacak komisyonlar tarafından genç çiftçilerimizin projeleri değerlendirilecek” dedi.

 

 

Genç çiftçiye 450 milyon TL hibe

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik daha önce yaaptığı bir açıklamada, “Genç çiftçi hibe desteği için 450 milyon TL’lik kaynak ayırdık” demişti.

ulusaltarim

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.