anadoluverumelimedya.com

CHP heyeti raporundan çıkanlar şok edici!

4 Mart 2016’da Şırnak’ın Cizre ilçesine CHP tarafından gönderilen inceleme heyeti raporu yayınlandı. CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun görevlendirdiği heyette, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok başkanlığında, İstanbul Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Mersin Milletvekili Fikri Sağlar ve Kocaeli Milletvekili Fatma Hürriyet Kaplan isimleri bulunuyor.

Reklam alanı

 

GÖREVLİ ASKERLER YARGILANSIN

Oluşturulan Cizre heyeti Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerindeki yapılan incelemeler yaptı ve inceleme sonunda bir rapor hazırladı.

Heyet tarafından hazırlanan raporda, terörle mücadele sırasında hukuk dışına hiçbir şekilde çıkılmayacağı konusunda halka güvence verilmesi gerektiği savunuldu ve:

“Bölgede terörle mücadele gerekçesiyle insan hakları ihlallerinde bulunan, hukuk dışına çıkan güvenlik görevlileri varsa bu konuda gerekli idari ve hukuki soruşturmalar derhal açılmalı, gerekli işlemler yapılmalıdır. Cizre’de yaşananlarla ilgili olarak kamuoyuna bilgi aktarılırken iç politikaya yönelik propaganda anlayışı terk edilmelidir” denildi.

 

“SİVİLLERİN YAŞAM ALANLARI YERLE BİR EDİLDİ”

CHP heyetinin Cizre’deki incelemeleri sonrasında hazırladığı raporda, güvenlik kuvvetlerinin bölgedeki sivillerin yaşam alanlarını ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlarla orantısız güç kullanarak yerle bir ettiği iddia edildi.

 

RAPORDA DİKKAT ÇEKEN AYRINTI!

 

Tüm bunların yanında CHP tarafından oluşturulan heyetin hazırladığı raporda askerin yargılanması teklif edildi. Hükümetin sivil vatandaşlara yönelik orantısız güç kullandığı iddia edildi. Fakat raporda dikkat çeken bir ayrıntı bulunuyor. Hükümet ve askeri suçlayan bu raporda bölgeye büyük zararlar veren bölücü terör örgütü PKK’nın adı dahi geçmiyor.

millimucadele

About armadmin 9322 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.