anadoluverumelimedya.com

Yargıtay’dan FETÖ’ye ‘Talat Paşa’ tokadı

Aydınlık / Ankara

Reklam alanı

Yargıtay, “Ergenekon Davası”na ilişkin bozma kararında, “Talat Paşa Komitesi”nin faaliyetleri için “meşrudur” dedi.
2005 yılında KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş başkanlığında oluşturulan “Talat Paşa Komitesi”, “Ermeni soykırımı” yalanına karşı Batı başkentlerinde kitlesel eylemlerle mücadele başlatmıştı. 2006’da Avrupa Parlamentosu Türkiye hükümetine çağrıda bulunarak Komitenin dağıtılmasını istemişti.
Çok geçmeden, bu çağrıya uyulmuş ve “Talat Paşa Komitesi” Ergenekon iddianamesinde “Ergenekon Örgütü”nün sivil yapılanması olarak gösterilmiş ve çalışmaları örgütsel faaliyet olarak nitelendirilmişti. Silivri’de yapılan yargılamada da, bu iddia kabul edilmiş başta Doğu Perinçek, Prof Dr Kemal Alemdaroğlu ve diğer bazı sanıklar hakkında verilen mahkumiyet kararlarında gerekçe yapılmıştı.

MAHKUMİYET KARARLARI BOZULDU
AİHM’de görülen “soykırım” iddialarına ilişkin “Perinçek-İsviçre Davası”nda Ermeni tarafı, “Ergenekon iddianamesi” ve “Ergenekon kararı”nı bu yönüyle kanıt olarak kullanmaya çalışmıştı. Ancak, AİHM buna itibar etmedi. Şimdi de, Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin açıklanan bozmaya ilişkin gerekçeli kararında “Talat Paşa Komitesi” ile ilgili iddialara da yer verildi. Kararda Talat Paşa Komitesi ile ilgili iddialar reddedildi.
Kararda, “Ermeni soykırımı iddialarına ilişkin yurtdışında hukuki mücadele zemininde meşru faaliyetlerde bulunduğu anlaşılan Komitenin, kanıtları gösterilmeden örgütün sivil toplum kuruluşu olduğuna karar verilmiştir” denilerek sanıklar hakkındaki mahkumiyet kararları bozuldu.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.