anadoluverumelimedya.com

Öz yönetim iddianamesi tamam: 18 yıl hapis

Diyarbakır’ın Merkez Yenişehir İlçesi’nde 17 Ocak günü öz yönetim ilan edilmesine ilişkin Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma tamamlandı.

Reklam alanı

Hazırlanan iddianamede 2 tutuklu, 16 tutuksuz sanık hakkında, ’Silahlı terör örgütüne üye olmak’, ’Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek’ ve ’Terör örgütü propagandası yapmak’ suçlarından 6-18 yıl arasında değişen oranlarda hapis cezası istendi.

Savcı iddianamesinde; PKK’nın üst düzey yöneticilerinin talimatı ile başlatılan öz yönetim ilanları ile teröristler tarafından çukurlar kazılıp, bombalı tuzaklamaların yapıldığını belirtti.

Öz yönetim ilanlarının ardından örgüt yapılanmalarının yasa dışı eylem çağrısı yaptığını belirten savcı, Diyarbakır’ın 7 ilçesinde güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, ev, iş yeri ve araçlara yönelik el yapımı bomba, roketatar, uzun namlulu silah ve molotofkokteylli saldırılar yapıldığını kaydetti.

Savcılık tarafından hazırlanan iddianame Diyarbakır 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edilirken, 2’si tutuklu 21 sanığın yargılamasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.