anadoluverumelimedya.com

Esad’tan Fransa 2 televizyonuna çarpıcı açıklama!

Fransa 2 televizyonuna konuk olan Suriye Lideri Beşar Esad’dan flaş açıklamalar geldi. IŞİD terör örgütünün 2006 yılında abd tarafından kurulduğunu belirten Beşar Esad batının ılımlı muhalifler adı altında teröristlere her türlü desteği verdiğine dikkat

Reklam alanı

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad France 2 televizyonuna konuk oldu.

Sunucu birçok soruda Esad’ı ters köşe yapmak istedi ama beklemediği cevaplar aldı.

İşte sorular biri: Soru: Teröristlere karşı bir kalkan gibi görünmek için IŞİD’in ortaya çıkışına yardımcı oldunuz mu?

“IŞİD 2006’da Irak’ta Amerikan gözetimi altında kuruldu. Ben Irak’ı kontrol etmiyordum,  Amerikalılar ediyordu. IŞİD de Suriye’ye Irak’tan geldi; çünkü kaos bulaşıcıdır. Kaos Suriye’ye sıçradığında IŞİD Suriye’ye geldi. Onlardan önce yine El Kaide kolu olan Nusra Cephesi gelmişti, daha önce de Müslüman Kardeşler… Hepsi de daha sonra gelen IŞİD’le aynı tabanı temsil ediyorlar.”

“IŞİD 2006 YILINDA ABD GÖZETİMİNDE IRAK’TA KURULDU”

Fransız yönetimini de sert bir şekilde eleştiren Beşar Esad, Fransız hükümetinin “ılımlı muhalif diye adlandırdığı teröristleri desteklediğini” söyledi.

 “Şimdi destek gören, Batı’nın verdiği silahlara sahip olan insanlar IŞİD’e dönüştü; sizin devletiniz ve başka Batılı devletler tarafından desteklendiler.”

ABD’nin oluşturduğu IŞİD koalisyonunun etkisiz ve göstermelik olduğunu yineleyen Beşar Esad kanıt olarak IŞİD’in yayılmasını gösterdi: “IŞİD’in Suriye’ye, Irak’a, Libya’ya ve bölgenin bütününe yayılmış olması bir diğer kanıt. O halde koalisyonun etkili olduğunu nasıl söyleyebiliriz? Ciddi değiller, bu nedenle bölgede hiç kimseye bir yardımları dokunmuyor.”

“BATI ILIMLI MUHALİF ADI ALTINDA TERÖRİSTLERE DESTEK VERİYOR”

ABD ve Türkiye’nin başını çektiği eğit-donat projesine de Suriye lideri sert tepki gösterdi:“Bir yandan teröristlere destek verirken terörizme karşı koalisyon kurulamaz. Ilımlı muhalif” diye bir şey yok. Ilımlı muhalifleri silahlandıracaklarını söylediler. Bana onların ne olduğunu, nerede olduklarını söyleyebilir misiniz? Biz böyle bir şey görmüyoruz.”

Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad’ın France 2 televizyon kanalına verdiği röportajdan notlar;

KOALİSYON TERÖRE KARŞI MÜCADELEDE CİDDİ DEĞİLDİR

ABD komutasındaki uluslar arası koalisyonun Suriye’de IŞİD mevkilerini havadan bombalamasına Suriye’nin yaklaşımı konusunda bir soruya cevabında el Esad; koalisyonun bu operasyonlarında ciddi olmadığını bir kez daha belirtti.

Fransa’nın koalisyona katılması konusunda ise Esad; terörü destekleyen devletlerin terörle mücadelede ne derecede ciddi olabilecekleri sorusuna vurgu yaptı.

Esad koalisyonda bulunan çoğu devletlerin Suriye ve Irak’ta radikal teröristlere askeri ve lojistik destekte bulunduklarının altını çizdi.

İLETİŞİM VAR AMA İŞBİRLİĞİ YOKTUR

IŞİD’e karşı savaşta Suriye ile Fransa arasında herhangi bir işbirliğinin olup olmadığı konusunda ise Esad; bir nevi iletişimin bulunduğunu, fakat işbirliğinin olmadığını söyledi. Bilgi alış verişinin olup olmadığı konusunda ise Esad böyle bir şeyin olmadığını sözlerine ekledi.

Suriye hükümetinin Suriye’ye bilgi alma amacıyla gelen Fransız yetkililerle görüştüğünü söyleyen Esad; Fransa hükümetinin Suriye’de vatandaşları katleden teröristlere destek verdiği sürece Suriye hükümetinin ona bilgi vermesinin mantıklı olmadığını ifade etti.

Sözlerine devam eden Esad; Fransız istihbaratının Suriye ile bağlantıya geçme ve bilgi yardımı alma talebinde bulunduğunu söyledi.

BENİM ONLARI DEĞİL, ONLARIN BENİ İKNA ETMELERİ GEREKİYOR

Kendisinin Suriye’de çözümün bir parçası olduğu konusunda Fransızları ikna edecek ne gibi planları olduğuna ilişkin bir soruya cevabında Esad; kendisinin değil de, Fransızların bizzat kendilerinin Suriye’de teröristleri desteklemediklerini ve kanların akıtılması suçunda ortak olmadıklarına ilişkin kendisini ikna etmeleri gerektiğini belirtti.

Ulusal egemenlik kapsamında Suriye halkının çıkarlarını koruma ve siyasi çözüm sağlama yönünde ciddi her çabaya olumlu yaklaşımını ifade eden Esad; Fransızlar ve Batılıların diyalog yada çözüm arzularında ciddiyetlerini kanıtlamaları, teröre desteklerini de kesmeleri gerektiğini vurguladı.

FRANSA DESTEKLEDİĞİ TERÖRÜN HEDEFİ OLABİLİR

Sözlerine devam eden Esad; Fransa rejiminin desteklediği terörün bir gün Fransa’nın kendisini hedef alması tehlikesine karşı uyardı.

Devlet olarak yardım almak ile teröristleri desteklemek bir değildir

MUHALEFET SİLAHLA DEĞİL, SİYASETLE YAPILIR

Batılı devletlerin Suriye’de ‘ılımlı muhalifleri’ destekledikleri iddiaları konusunda ise Esad; muhalefetin silahlarla değil siyasetle yapılması gerektiğini belirtti.

MELTEM HABER 

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.