anadoluverumelimedya.com

Yalıkavak ve Akyarlar’da RES istemeyen halk sokağa çıktı

Yalıkavak ve Akyarlar mahallelerinde kurulmak istenilen RES’lere karşı çıkan Bodrum Yarımadası Çevre Koruma Platformu üyeleri, Belediye Meydanı’nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı. Topluluk “Biz bitti demeden bu dava bitmez” diye pankart açtı. “Elini dağımdan çek”, “RES’tine REST” yazılı döviz taşıdı. Grup adına platformun avukatı Remzi Kazmaz, açıklama yaptı.

Reklam alanı

ŞİRKET 10 MİLYON METREKARE KAMULAŞTIRDI!

Santralleri yapmak isteyen şirketin 10 milyon metrekare alanı kamulaştırdığını belirten Kazmaz, “Biz bu kamulaştırmaya karşı dava açtık ve yürütmeyi durdurma kararımız olmasına rağmen halen RES şirketi bu dağlarda çalışıyor. Bodrum turizm bölgesi. Yapılmak istenilen RES’ler Türkiye’nin değişik yerlerinde rahatlıkla yapılabilir. 10 milyon metre alan neden kamulaştırıldı? Siz, sadece1 milyon metresini RES’lerle ilgili çalışma ve faaliyet alanı belirlediniz. Diğer 9 milyon metrekare alan nerede? Bu sorunun cevabını bir türlü alamadık” dedi.

RES’E İPTAL DAVASI 27 NİSAN ÇARŞAMBA GÜNÜ

RES’lere karşı açılan iptal davasının 27 Nisan Çarşamba Günü Muğla 2’nci İdare Mahkemesi’nde görüleceğini belirten Kazmaz, o gün Bodrum’dan saat 07.30’da araç kaldırılacağını belirterek, “İki kez yürütmeyi durdurma kararı alamıza rağmen, RES şirketi halen faaliyetlerine devam etmekte. Bodrumlular RES’leri istemiyor. Halkın iradesine rağmen burada RES kurmaya çalışanlar, Bodrumluların sesini duysunlar. Bodrum Türkiye’nin yurt dışına açılan turizm penceresidir. Bodrum’u kendi ellerimizle boğmaya gerek yok” dedi.

Kazmaz, “Bodrumlu bu dava senin, bu davaya sahip çık. Eğer bu davaya sahip çıkmazsak bir gün tepemize RES’leri kuracaklar. Dönüp baktığımız zaman ah vah diyeceğiz. Susma diyoruz. Sustukça tepemize RES’leri dikecekler’ diye konuştu.

sol

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.