anadoluverumelimedya.com

Ülkü Ocakları Genel Başkanlarından Kurultay Çağrısı

MHP’deki kurultay süreci için geri sayım sürerken, Ülkü Ocakları eski genel başkanlarından çok önemli bir açıklama geldi. Suat Başaran tarafından yapılan “iradeye saygı” açıklamasına Servet Avcı, Azmi Karamahmutoğlu, Hakan Ünser ve Harun Öztürk’ün aralarında bulunduğu eski Ülkü Ocakları Genel Başkanları tam destek verdi.Bildiriyi, Ülkücü camianın önde gelen isimlerinden Türkmen Onur, Servet Akkuş, Yusuf Özkan, Adnan Özcan, Ercüment Yahnici, Aziz Bal, Muhammet Şerifoğlu gibi isimlerin desteklediği görüldü.Başaran, 1 Kasım seçimleri sonrasında ortaya çıkan travmanın etkilerinin kısa sürede aşılamayacağı anlaşılmıştır dedi. Parti yöneticilerinin hala bu travmayı atlatamadıklarını belirten Başaran, “Olağan üstü kurultay talebi vardır, çünkü ortada olağanüstü bir durum vardır” dedi. “İradeye saygı” bildirisinden öne çıkan şu şekilde:
DELEGELERİN MEŞRU HAKKIDIR
Toplam sayının yarısının imzasıyla kurultay toplanması yönünde irade koyan delegeler, tüzüğümüzün 63. Maddesinin kendilerine verdiği hakkı kullanmışlardır. Bu hak, son derece demokratik ve meşru bir haktır. Bu durumda yapılması gereken, delege iradesini yerine getirmek ve kurultayı toplayarak, tartışmalara son vermekti. Bunun yerine delegeye mahkemeler adres gösterilmiş, üstelik onun da sonucuna uyma iradesi ortaya konulmamıştır.
ÜSLUP ELEŞTİRİSİ
MHP genel merkez yöneticilerinin son dönemde kullandıkları üslubun da sert bir şekilde eleştirildiği bildiride, “Üslupsuzluk ve ölçüsüzlük, yarınlarda bir arada omuz omuza yürümek durumunda olan ülküdaşlarımız arasında yeni kırılmalara yol açacak tarzdadır” denildi.
KENDİ MEŞRUİYETLERİNİ TARTIŞMAYA AÇARLAR
Bugünkü görüntü, demokrasi konusunda inandırıcılığı zedeleyen bir görüntüdür. Kendi kurultayını yapamayan, kendi delegesinin tüzükten doğan haklarını gayrimeşru ilân eden bir anlayış, ülkedeki hukuk tanımazlığı ve keyfiliği eleştiremez. İşte tam da bu sebeple olağanüstü kurultayın sadece toplanmasını değil, mevcut yönetimce de tanınmasını arzuluyoruz. Unutulmamalıdır ki, delegenin talebini meşru görmeyenler, kendi meşruiyetlerini de tartışma konusu yaparlar.
KURULTAY TOPLANMALIDIR
Siyasi hareketimiz kritik bir süreçten geçmektedir. Bu süreç, zamana yayarak, yok sayarak, hafife alarak veya itiraz edenleri yaftalayarak atlatılacak bir süreç değildir. Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış, bütün hayatını bu ülküye vakfetmiş birisi olarak şunu net bir şekilde ifade etmek istiyorum: Bundan böyle en önemli gündemimiz toy tadında kurultayımızı toplayıp, tüzüğümüzü değiştirmek olmalıdır.MHP sadece MHP değil, Türkiye’dir. Güçlü, doğru ve demokratik bir anlayışla yönetilen MHP, Türk milletinin geleceği adına, siyasî bir ihtiyaçtan çok zarurettir. Partimizin kurultayını toplayıp, gövdeyi kemirme ihtimali olan tartışmaları bir an önce geride bırakmaktan başka bir önceliği olmamalıdır. Bu sadece partimize karşı değil, ülkemize karşı da sorumluluğumuzun gereğidir.
Yeniçağ

Reklam alanı
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.