anadoluverumelimedya.com

PKK, şimdi de çocuk kaçırmaya başladı!

Yeni stratejisi ‘şehir savaşı’ hayali çöken PKK‘ya Türkiye’den katılım son bir yılda yüzde 8’lere kadar düşerken, Suriye‘den katılanların ise yaşının 13-14’e kadar düştüğü belirlendi. Türkiye’den umudunu kesen Kandil gözünü Avrupa‘daki gençlere dikti. Terör örgütü, Suriye’de “zorunlu askerlik” adı altında her evden 1 kişiyi zorla kamplara götürüyor.

Reklam alanı

ÖZERKLİK OYUNU ÇÖKTÜ

Güneydoğu’da teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, patlayıcılarla tuzaklanan hendek ve barikatların kaldırılması için düzenlenen operasyonlarla PKK’nın ‘şehir savaşı’ hayali çöktü. Operasyonlarla büyük darbe alan terör örgütüne katılım da azaldı. İstihbarat birimlerinin hazırladığı rapora göre, yurt içi ve ve yurt dışında son bir yılda 6 bin terörst etkisiz hale getirildi.

KATILIM HIZLA DÜŞTÜ

Rapora göre 2015 yılına kadar örgüte katılımların yüzde 60’ı Suriye, yüzde 25’i Türkiye, yüzde 15’i ise İran, Irak ve diğer ülke vatandaşlarından oluşurken, son 1 yıl içinde Türkiye’den katılımlar yüzde 8’lere düştü. Yakalanan teröristlerin ifadeleri ve örgüt içindeki telsiz görüşmelerine göre Türkiye’den katılımın düşmesindeki en önemli neden Güneydoğu‘da aylardır devam eden operasyonlarda teröristlerin bölge halkına verdiği zararın büyük etkisi var. PKK’lılar yüzünden evlerini terk eden bölge halkı ekonomik yönden de büyük zarar gördü.

ÇOCUK KAÇIRMAYA BAŞLADI

Rapora göre PKK’ya Suriye’den katılanların yaş ortalaması ise son bir yıl içinde 13-14’e kadar düştü. 2014 yılında örgüte Türkiye’den katılımın 1990’lı yıllardan daha fazla olduğu ancak artık PKK’nın dağ kadrosuna eleman temin edemediğine dikkat çekilen raporda, örgütün gözünü başta Almanya, Fransa, İsviçre, olmak üzere Avrupa’daki Kürt kökenli ailelere diktiğine yer verildi. Eleman sıkıntısı yaşayan terör örgütünün, buna çözüm olarak da Suriye’de “zorunlu askerlik” adı altında her aileden 1 kişiyi kamplara götürdüğü öğrenildi. Ailelerin izin vermemesine rağmen, zorla toplanan çocuklar özellikle Kamışlı, Afrin bölgelerinde terör eğitim verildiği öğrenildi.

Sabah

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.