anadoluverumelimedya.com

’17/25 Aralık’ davasında karar açıklandı… Dündar: Gerçeği açıklamak suçsa, işlemeye devam edeceğiz

17-25 Aralık fezleke ve soruşturmalarıyla ilgili köşe yazıları ve yazı dizisi nedeniyle gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar bugün hâkim karşısına çıktı. Karar duruşması öncesi Dündar’ın avukatları mahkemeye sundukları dilekçede, yargılama konusu yazılardan Dündar hakkında MİT TIR’ları davasında da cezalandırma talep edildiğini, bu nedenle dosyanın davanın görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmesi gerektiğini vurgulandı.

Reklam alanı

“Fezleke okumak hakkımız”, “Erdoğan’ın yumuşak karnı” ve “Arkadaşın babası” başlıklı yazıları nedeniyle Dündar’ı yargılayan İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan dilekçede, dava dosyasının İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Adana’da durdurulan mühimmat yüklü MİT TIR’lar haberleri nedeniyle yargılandığı dava ile birleştirilmesi talep edildi.

Dilekçede yargılamaya konu “Erdoğan’ın yumuşak karnı” başlıklı yazısı nedeniyle Dündar’ın MİT TIR’ları dosyasında da suçlandığı anımsatıldı. Dündar’a FETÖ/PDY tarafından görev verildiğini öne süren savcı İrfan Fidan’ın iddianamesinde görev olarak da 17 Aralık soruşturmasına dolaylı olarak değinildiği anımsatıldı.

Taraflar aynı

Dilekçede İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi ve İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davalarda tarafların aynı olduğu vurgulanarak, sanığın Dündar, şikâyetçinin Recep Tayyip Erdoğan olduğu kaydedildi. Türk Ceza Kanunu’nun 44. maddesinde düzenlenen “İşlediği bir fiil ile birden fazla farklı suçun oluşmasına sebebiyet veren kişi, bunlardan en ağır cezayı gerektiren suçtan dolayı cezalandırılır” hükmüne yer verilen dilekçede, Dündar’ın aynı yazı nedeniyle iki iddianameyle hakkında cezalandırma talep edildiği belirtildi.

Davalar bağlantılı

Dündar’ın yazdığı yazılar nedeniyle farklı suçların oluşmasına sebep olduğunun iddia edildiği ifade edilerek, Dündar’ın unsurların oluşması halinde en ağır cezayı gerektiren suçtan cezalandırılabileceği aktarıldı. Her iki davada tarafların aynı olması nedeniyle bağlantı bulunduğu, bu nedenle davaların İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirilmesi gerektiği vurgulandı.

CAN DÜNDAR YAZI DİZİSİNİN TAMAMINI MAHKEMEDE OKUDU

Can Dündar 17-25 Aralık Yolsuzluk Soruşturması ile ilgili kendisine somut bir suçlama yapılmadığı için mahkemede konu ile ilgili yazı dizilerini mahkemede okuyacağını söyledi.  Dündar, “Somut bir suçlama olmadığı için, yazı dizilerimi savunmam olarak kullanmak istiyorum, tamamını burada okumak istiyorum” dedi.

Mahkemede söz alan Can Dündar, iddianamede hangi ifadeleri sebebiyle suçlandığı belli olmadığından ilgili yazılarının tamamını okudu.

KARAR VERİLDİ: GERÇEĞİ AÇIKLAMAK SUÇSA…

Mahkeme heyeti savunmaların ardından kararını açıkladı. Heyet, Can Dündar’a 28 bin lira adli para cezası verilmesine karar verdi. Dündar, karar sonrası Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,“Gerçeği açıklamak suçsa, işlemeye devam edeceğiz” dedi.

cumhuriyet

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.