anadoluverumelimedya.com

Rusya bu fotoğrafı konuşuyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ermenistan ziyareti sırasında Türkiye’deki Ağrı Dağı’nın karlı tepesini görünce cep telefonunu çıkararak fotoğraf çekti.

Lavrov’un yabancı ülkelere düzenlediği geziler sırasında ender olarak fotoğraf çektiğini Facebook hesabından duyuran Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, “Ağrı Dağı bugün büyüleyiciydi. Sergey Lavrov kendini tutamadı ve dağın fotoğrafını çekti” notunu düştü.

Reklam alanı

Yayınladığı resmin altına bir dizi yorum gelmeye başlaması üzerine Lavrov’un bu davranışına siyasi içerik de veren Zaharova, “Bir hikaye var. Zamanında Türkiye yönetimi Ermenistan Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti bayrağında Ağrı Dağı şekli bulunmasına tepki göstererek, ‘Ağrı, Ermenistan topraklarında değil. Neden bayrakta yer alıyor” çıkışında bulunmuş. Sovyetler Birliği Dışişleri Bakanı Çeçirin de Türklere yanıt olarak, “Türk bayrağında da hilal şekli var. Ay bildiğim kadarıyla Türkiye’nin parçası değil’ yanıtını vermiş” cümlesine de yer verdi.

Ağrı Dağı’nın fotoğrafını çektiği Erivan ziyareti sırasında basın toplantısı düzenleyen Lavrov, “Türkiye alevlenen Karabağ ihtilafında yapıcı davranmıyor. Ankara’nın yaptığı açıklama barış yerine savaş çığırtkanlığı yapıyor. Ama biz Türkiye yönetiminin bu çıkışlarına artık alıştık” ifadesini kullanmıştı.

cnnturk

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.