anadoluverumelimedya.com

Hollanda Parlamentosu 2025 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayan yasayı meclisten geçirdi

Hollanda Parlamentosu 2025 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayıp insanları elektrikli araçlar almaya teşvik edecek yasa tasarısını meclisten geçirdi.

Reklam alanı

Elektrikli araçların özellikle Avrupa’nın kuzey ülkelerinde giderek yaygınlaştığına tanık oluyoruz. Hollanda ve Norveç bu konuda önde gelen ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkeler de elektrikli araçların ulaşımda daha fazla yer alması konusunda da kamuoyu baskısı giderek artıyor.

Söz konusu kamuoyu baskısı hükümetlere de yansımış durumda. Özellikle Hollanda’da dizel ve benzinli araç satışını yasaklama ve elektrikli otomobil veya yeşil enerji ile çalışan araçlara geçmeye hazırlanıyor. Daha önce de sitemizde yer aldığı gibi, (haber için tıklayın) İşçi Partisi PvdA tarafından meclise sunulan yeni yasa teklifi yasak yerine hedef olarak değiştirilerek onaylandı. İşçi Partisi, meclise sunduğu yeni yasa teklifi ile, 2025 yılından itibaren dizel ve benzinli araç satışının yasaklanmasını önermişti.

Bu konuda son bir gelişme daha yaşandı. Hollanda Parlamento’su 2025 yılından itibaren benzinli ve dizel araçların satışını yasaklayıp insanları elektrikli araçlar almaya teşvik edecek yasa tasarısını meclisten geçirdi. Tasarı Hollanda Senato’su tarafından da onaylanırsa yürürlüğe girecek.

alternatifenerji

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.