anadoluverumelimedya.com

MHP’nin temyiz dilekçesinde büyük hata

“ MHP’nin olağanüstü tüzük kurultayının toplanması için verilen mahkeme kararının Yargıtay’a temyiz ederken büyük bir hata yaptığı ortaya çıktı. „

Reklam alanı

MHP Genel Merkezi’nin savunmasını üstlenen avukat Yücel Bulut’un bugün UYAP’a giren 27 sayfalık temyiz dilekçesinde, Yargıtay’dan “tehir-i icra” yani “durdurma” talebinde bulunmadığı anlaşıldı. Bu durumun muhaliflerin işine yararken MHP yönetimini zora sokacağı değerlendirildi.
Kamil ELİBOL/ANKARA

MHP’nin Merkez Disiplin Kurulu Başkan Yardımcısı da olan Yücel Bulut, Cuma günü 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin muhalif kanat lehine verdiği kararı temyiz etti. Hakim Ümran Kaptan, MHP’nin 27 sayfalık dilekçesini bugün sabah onayladı. 18. Hukuk Dairesi’nde görüşülecek temyiz başvurusunda “Tehir-i İcra taleplidir” notu yer almadı.

ESASTAN GÖRÜŞÜLECEK

Meral Akşener, Sinan Oğan ve Koray Aydın’ın avukatları UYAP’ta “durdurma” talepli olmayan dilekçeyi görünce şaşırdı. MHP’nin avukatı Bulut’un hukuken, “Esasa girilmeden durdurma talebimizin incelenmesi ve bu yönde karar verilmesini arz ediyoruz” demesi gerektiği savunuldu. Yargıtay 18. Hukuk Dairesi’nin temyiz başvurusunu ne zaman görüşüp karara bağlayacağı ise merak konusu.

MHP’nin “tehir-i icra” talebinde bulunmadığı için mahkeme tarafından görevlendirilen 3 kişilik çağrı heyetinin kongreyi toplamak için gerekli yasal prosedürleri yerine getirecek. 18. Hukuk Dairesi “durdurma” talebi olmadığı için kararı esastan görüşüp karara bağlayacak. Ancak  MHP Genel Merkezinin, Yargıtay’a ek temyiz dilekçesi verme hakkı bulunduğu da bildirildi.

haberiniz.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.