anadoluverumelimedya.com

CHP’de isyan büyüyor !

İbrahim Akkaya

Reklam alanı

CHP’de Antalya örgütünün yeri ayrıdır..

Anadolu, CHP Antalya Örgütü’nü izler ve gözler..

Hangi çalışmaları yapıyor, hangi eylemleri yapıyor, hangi mesajları veriyor öğrenmeye ve uygulamaya çalışır.

Son dönem hariç yerel ve genel seçimlerin kampanyalarında Antalya model seçilir, Antalya’nın eylem ve söylemleri uygulanırdı..

Son dönemde ise CHP’de değişim oldu..

Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kaset komplosundan sonra CHP Genel Başkanı seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı değişim, giderek öyle bir noktaya geldi ki CHP’liler, partinin kurucusu ilkelerinin de, Altı Ok felsefesinin de unutturulmaya, CHP’nin merkez, hatta merkez sağa kaydırılışına yol açan gelişmeler yaşanmaya başlandı..

‘Yeni CHP’ söylemi CHP’nin kurucu ve ulusal değerleri terk etme endişesini de beraberinde getirdi..

Başta da vurguladığımız gibi CHP örgütleri için Antalya çok önemli..

Son zamanda baskılanmaya, biat kültürü yerleştirilmeye çalışıysa da CHP’liler, Antalya Örgütü’nden bir çıkış, bir kıvılcım bekleme umudunu yitirmedi.

İşte böylesi bir süreçte kendilerine ‘ Altı Ok’ denilen yürekli bir grup ortaya çıktı..

Korkmadan, ürkmeden, gelecek endişesi, koltuk kaygısı duymadan bir dizi toplantılar yaptılar, ardında da belki de CHP’nin kaderini değiştirecek bir manifestoya imza attılar..

13 Nisan 2016 tarihli manifestoda, “Türkiye’nin kurucu ayarlarına dönmesi için partimizin fabrika ayarlarına dönmesi gerekir. Sadece ifade edilmesi o an söylenip geçiştirilmesi yetmez, partimizin her biri ayrı öneme sahip bütün ilkelerinin, ciddiyetle, güvenle inançla savunulması, başarısızlık var ise bunları sağlayacak kadrolara yol verilmesi gerekir. CHP’nin kuruluş felsefesiyle kalınan yerden insanlık macerasına devam edilmesi, Türkiye’nin kurtuluş projesidir. Aksi sadece partimize değil, ülkemize ihanettir” denilerek, CHP Genel Merkezi ile CHP örgütlerini harekete geçirme çabasında olunduğu vurgulanmak istendi..

Cumhuriyetle, Atatürk’le ve Altı Ok’la sorunu olan partimizde bulunan Truva atlarını ahlaki ve hukuki olmayan işgallerini son vermeye davet ediyoruz’ gibi çok çarpıcı ifadelere yer verile ilk manifestoya  CHP’nin önemli isimleri Tuncay Ercenk, Behiye Yedigüller, Şefik Dirgen, Halil Bahar, Ahmet Başkaya,  Mustafa Öztürk, Recep Durmasür, Mehmet Emin Gündüz, Günseli Arkın, Esin Bilgiç, Yüksel Özdoğan, Abdi Yavuz’un ve Songül Başkaya imza koydular.

Gerçek şu ki Altı Ok Grubu’nun bildirisinden 5  gün sonra dün ikinci bildiri yayımlandı..

İkinci manifestoyu  açıklayan ‘CHP İçin Sol’da Biz Hareketi’ CHP Genel Merkezi’ne eleştiriler getirdiği gibi, parti tabanına moral verecek ifadelere de yer vermeye özen gösterdi..

İkinci manifestoyu  bir süredir düzenli toplantılar yapan grubun önemli isimleri imzaladılar..

Bu isimler arasında CHP Antalya Örgütü’nün önemli isimleri Bahadır Manyaslıoğlu, Nuri Cengiz, Baştuğ Çalışır, Hasan Telli, Ökkeş Eran, Mehmet Altındağ, Mehmet Yılmaz, Hakan Akan, Burcu Soysal,  Hüseyin Manyaslıoğlu, Binnaz Çoban, Gülay Altındağ ve Filiz Tıraş bulunuyor..

Manifestoda, ‘İl ve ilçe örgütleri belediye başkanlarına teslim edildi’ gibi bir hayli gürültü koparacak ifadeler yer alıyor.

CHP Genel Merkezi’ne uyarı niteliği taşıyan manifestoda şöyle deniliyor :

“Siyasi mücadeleyi Salı günleri yapılan meclis grup toplantılarına sıkıştırmıştır. Örgüt yapılanması demokratik işleyişten yoksun bırakılmıştır. Parti tabanıyla bağlarını koparmıştır. Seçmen kitlesi umutsuzluğa terk edilmiştir. Öz evlatlarını ötelemiş, 12. Madde ile partiye kaydettiği kişileri belediye başkanı, belediye meclis üyesi, milletvekili, parti meclisi üyesi, MYK üyesi yapmıştır”

Antalya Örgütü’nün CHP de ne denli önemli bir konumda bulunduğu Antalya orijinliüçüncü bir manifesto ile adeta tescil edildi..

Antalya’da Kundu’da bulunan CHP’li Şükrü Ceylan’ın sahibi olduğu Sherwood Otel’de bir araya gelen 24. Dönem milletvekilleri, bildiri yayımlayarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçıdaroğlu’nun AKP’nin dokunulmazlıkların kaldırılması yönündeki yasa teklifini destekleyeceklerini açıklamasına tepki gösterdiler.

‘CHP Genel Merkezi’ne üçüncü isyan’ olarak algılanan bu manifestonun 37 imzacısı arasında Atilla Kart, Ahmet Toptaş, Binnaz Toprak, Ali Arıza Öztürk,  Antalya eski milletvekili Gürkut Acar gibi isimler bulunuyor.

Sözün özü CHP’de genel merkeze karşı isyan büyüdü, kılıçlar çekildi..

Bundan sonra çok sürpriz gelişmeler olabilir.

akdenizgercek

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.