anadoluverumelimedya.com

Vatan Partisi’nden Avrupa Birliği’ne nota

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki heyet, bugün Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’nu ziyaret etti. 1. Müsteşar Stefano Fantaroni ile görüşen heyet, Ege Denizi’nde işgal edilen 152 ada hakkında işgali gösteren bir mektup verdi. Heyet, Avrupa Birliği’nin bu konuda Yunanistan ve Türkiye arasında taraf olmaması gerektiğini belirtti

Emekli Korgeneral İsmail Hakkı Pekin başkanlığındaki heyet, bugün Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’na giderek 1. Müsteşar Stefano Fantaroni ile görüştü. Ege’de işgal edilen 152 ada hakkında işgali gösteren bir mektup veren heyet, Avrupa Birliği’nin bu konuda Yunanistan ve Türkiye arasında taraf olmaması gerektiğini belirtti.

Görüşmenin ardından açıklama yapan Pekin şunları söyledi:

Reklam alanı

 

“Ege’de aidiyeti anlaşmalarla devredilmemiş ada, adacık ve kayalıklarla ilgili 152 adet ada ve adacığın işgal edilmesi ve Avrupa Birliği’nin sınır koruması kapsamında Eşek Adası’nda Letonya askerlerinin de bulunduğunu belirten bir dosya hazırladık. Bu adaların hem Lozan hem de 1947 Paris Andlaşması ile Osmanlı’dan Türkiye’ye kaldığını, dolayısıyla Yunanlıların şuan yaptığı işlerin bir işgal olduğunu belirttik. 
 
Bunun için 1. Müsteşar Stefano Fantaroni ile görüştük. Avrupa Birliği’nin Türkiye ile Yunanistan arasındaki bu problemde taraf olmaması gerektiğini vurguladık. Kendisi bize “AB bu konuda taraf olmaz, bu sorunlar iki taraflı ilişkilerle çözülmelidir ve uluslararası mahkemelerde görüşülecek konulardır” dedi. Letonya askerlerinin de o adanın Yunanistan tarafından işgal edilmiş bir ada olup olmadığını bilemeyeceklerini söyledi. Frontex kapsamında görev yapan Avrupa Birliği gemilerinin de tamamen insan kaçakçılığını önlemek amacıyla burada konuşlandıklarını ama bu konuyu Brüksel’e intikal ettireceğini ve buradan alınacak karar hakkında bize bilgi vereceğini belirtti. 
 
Biz, iktidar ve muhalefetin, Milli Savunma Bakanlığı’nın bu konuda bir tutum takınması gerektiğini düşünüyoruz. Adalarımızın işgal edilmemesi için gereken önlemin acilen alınması gerekmektedir. Vatan Partisi adalarımız için gerekli girişimleri başlatmıştır ve bu işin takipçisi olacaktır.” 

 

ulusalkanal.com.tr
foto:haberturk
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.