anadoluverumelimedya.com

Meclis’te müthiş iddia: Mursi’ye örtülü ödenekten milyar dolarlar gitmiş…

Meclis’te müthiş iddia: #Mursi‘ye örtülü ödenekten milyar dolarlar gitmiş…

Reklam alanı

HDP’nin, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınması AKP ve MHP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Görüşmelerde HDP İstanbul milletvekili Celal Doğan, Mısır’da devrilen Mursi’ye Türkiye’nin örtülü ödenekten 2 milyar dolar para gönderdiğini öne sürdü. Doğan konuşmasında, Türkiye’nin komşu ülkelerin içişlerine karışmasını eleştirdi ve şunları söyledi:

“Sizin kendi ülkenizdeki bir seçime uzmanlar gönderilse, para yardımı yapılsa, onların bütün olanakları bir başka siyasi partinin kazanması için seferber edilse siz o ülke hakkında ne düşünebilirsiniz? Örtülü ödenekten 2 milyar dolar Mursi’ye yardım edildiği söylenmektedir. Bu paranın akıbeti ne olmuştur? Hangi şartlarda Mısır’a bu paralar verilmiştir?”

AKIL FUKARASI DANIŞMANLAR

CHP Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz ise dış politika ‘mezhepçi anlayışla’ hareket edildiğini söyledi. Yılmaz, “Bugün dış politikamızdaki en büyük sorun mezhepçiliktir. Sisi’ye Mursi’nin gözüyle bakan, Mahmut Abbas’a İsmail Haniye’nin gözüyle bakan, Irak merkezi hükümetine Nuceyfilerin gözüyle bakan anlayış mezhepçiliktir” dedi.

Türkiye’nin İhvan anlayışını değiştirmesi gerektiğini kaydeden Yılmaz, ‘danışmanları’ da ” “Esasen üç kitap okuyup kendini terör uzmanı, Orta Doğu uzmanı, AB uzmanı, Rusya uzmanı, ABD uzmanı sanan entelektüel kılıklı akıl fukarası cahilleri bu devletin bekası için, devlet yönetiminde para verip danışman olarak tutmaktan vazgeçmedikçe hiçbir şey değişmeyecek.” diye eleştirdi.

OBÜS MESAFESİ STRATEJİK DERİNLİK

Başbakan Davutoğlu’nun ‘Stratejik Derinlik’ kitabına üstü kapalı göndermede bulunan CHP’li Yılmaz, “Biz şu anda Suriye tablosundan dışlanmış durumdayız. Bizim Suriye’deki, stratejik derinliğimiz bir obüs topunun menzilinden daha fazla ileri gitmemektedir. Bu, stratejik derinlik değildir, artık stratejik sığlıktır” dedi.

Adıyaman’da mültecilere yapılan 55 bin konutun müjde ve övünülerek açıklanmasını da eleştiren Yılmaz, “Bunlar manşete taşınıyor,aslında bundan utanmamız lazım” dedi.

ROMANLARA EV YAPIN

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ise, o konutlardan ancak gurur duyulacağını söyledi. Bunun üzerine CHP’nin roman kökenli milletvekili Özcan Purçu oturduğu yerden ayağa kalkarak, “O evleri Romanlara yapın” diye bağırdı.

HDP Grup Başkanvekili İdris Paluken, terör örgütü ilan edilen PYD’nin AKP’nin 3 şartını kabul etmediği için sıkıntı yaşandığını iddia etti. Baluken, “PYD, 3 şartı kabul etse AKP Genel Merkezi’nin karşısında büro açacaktı” diye konuştu.

http://www.sozcu.com.tr/2016/gundem/mecliste-muthis-iddia-1190314/?utm_source=sm_tw&utm_medium=free&utm_campaign=gundem

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.