anadoluverumelimedya.com

Kozmik odayı alt üst eden hakim zorda!

ANKARA-SÖZCÜ
Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu, HSYK’nın hakkında suç duyurusunda bulunduğu ve Genelkurmay’ın Kozmik odasına giren Yargıtay üyesi Hakim Kadir Kayan için, soruşturma başlatarak, muhakkik görevlendirdi. Muhakkik, Kayan hakkında rapor hazırlayacak. Soruşturma sonunda Kayan suçlu bulunursa, Yüce Divan’da yargılanması gündeme gelecek ve soruşturma aşamasında Yargıtay üyeliğinden çekilmesi de istenebilecek.

Reklam alanı

KOZMİK KUMPAS

Takipsizlik kararı ile sonuçlanan ”Kozmik Kumpas” olayında Yargıtay 1. Başkanlık Kurulu, Eski Başbakan yardımcısı Bülent Arınç’a suikast iddiasıyla devletin en mahrem bilgilerinin tutulduğu kozmik odaya giren Yargıtay üyesi Kadir Kayan için, HSYK’nın suç duyurusu üzerine harekete geçti.

Kurul, Kayan hakkında soruşturma yapılmasına karar vererek, konuyu araştırması için muhakkik görevlendirdi. Görevlendirilen muhakkik, iddia konusuyla ilgili tüm delilleri toplayarak, isterse tanık dinleyebilecek ve Kayan hakkında bir rapor hazırlayacak. Bu raporda suç işlediğine kanaat getirilmesi durumunda Kayan hakkında dava açılacak ve Yargıtay üyesi olması nedeniyle yargılama Yüce Divan sıfatıyla Anayasa Mahkemesinde yapılacak.

Muhakkik, soruşturma aşamasında yeterli suç şüphesine ulaşması durumunda, Başkanlık Kurulundan, Kayan’ın görevden çekilmesi için çağrı yapılması talebinde de bulunabilecek. HSYK, yalnızca kovuşturma aşamasında inceleme yetkisi olduğu halde soruşturma aşamasında savcının talebini yerinde görerek Kozmik odaya giren ve burada yaklaşık bir ay boyunca arama yapan Kayan hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.