anadoluverumelimedya.com

Erdoğan: Görüş ayrılıklarını asgariye indirmeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran ile Türkiye arasındaki siyasi diyaloğu güçlendirebilmek için görüş ayrılıklarının asgariye indirilmesi gerektiğini söyledi.
17 Nisan 2016 Pazar 00:45

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ortak basın toplantısı düzenledi. Türkiye ve İran’ın küresel ve bölgesel düzeyde önemli ülkeler olduklarını ifade eden Erdoğan, “Dolayısıyla halihazırda bölgemizi sarsan terörizm ve mezhepçilik sorunları ile bunlara bağlı olarak ortaya çıkan insani krizlerin üstesinden gelinmesi için birlikte çalışmamız gerekiyor. Ülkelerimizin, Suriye ve Irak başta olmak üzere bölgemizde akan kanın ve yaşanan krizlerin durdurulması için gereken çalışmalara öncülük etmesi şart” ifadelerini kullandı.

Reklam alanı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran ile Türkiye arasındaki siyasi diyaloğu güçlendirebilmek için görüş ayrılıklarının asgariye indirilmesi gerektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti:

“Bu şekilde davrandığımızda, bölgemizdeki sorunlara dışarıdan değil, yine bu bölge içinden çözümler geliştirilmesini özellikle sağlamamız halinde bir an önce netice alacağımıza inanıyorum. Bölgenin iki önemli ülkesi olarak bu konuda bizlere önemli bir sorumluluk düştüğünün farkındayız.”

(İHA)

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.