anadoluverumelimedya.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç: Anayasa’nın ilk üç maddesinde hata var

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, laikliği eleştirdi. Yeni anayasa konusundaki beklentilerini anlatan Malkoç, mevcut anayasada ilk üç maddede hata olduğunu savunarak, “laiklik tanımı yaparken yeni bir din tarif ediliyor” dedi. Malkoç’a tepki gösteren CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, Malkoç’a “ilk üç madde hatalı derken tam olarak neyi kastediyorsunuz” diye sordu

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç, laikliği hedef aldı.

Reklam alanı

Erdemli Yöneticiler Akademisi Derneği’nin düzenlediği “Türkiye Gündemi ve Yeni Anayasa” oturumunda konuşan Malkoç, nasıl bir anayasa düşündüklerini anlatırken laiklik eleştirisi yaptı.

Anayasa’nın ilk üç maddesinde yer alan devletin şekli, Başkenti ve milli marş konusunda ihtilaflar olmadığını belirten Malkoç, problemin devletin niteliklerindeki yazımda olduğunu savundu. Malkoç, Laiklikle yeni bir din tarifi yapıldığını öne sürdü.

“Laiklikle yeni bir din tarifi yapılıyor”
İlk üç maddede özellikle devletin niteliklerindeki yazımda hata var. Laikliği koyuyorsunuz oraya Anayasa Mahkemesi laiklik tanımı yaparken yeni bir din tarif ediyor. Okuyun Refah Partisi davasındaki kapatma kararını… Okuyun Anayasa Mahkemesinin başörtüsüyle ilgili kararını. Laiklik, din ve vicdan özgürlüğü denecek yerde Anayasa  Mahkemesi’nin o günkü üyeleri, topluma, bu Müslüman topluma, yeni bir din tanımlaması yapıyor. Problem burada.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şeref Malkoç’un bu açıklamalarına CHP’den tepki geldi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Malkoç’tan, İlk üç madde hatalı derken tam olarak neye karşı çıktığını açıklamasını istedi.

ulusalkanal.com.tr

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.