anadoluverumelimedya.com

Genç Sosyal Demokratlar’dan Kılıçdaroğlu’na: Dokunulmazlık teklifi muhalefeti baskılar

Genç Sosyal Demokratlar, AKP’nin dokunulmazlık önerisini kabul edeceğini açıklayan Kılıçdaroğlu’na bir mektup yazdı. Mektupta bu önerinin CHP ve diğer muhalefet hareketlerinin daha da baskılanması ve bitirilmesine hizmet edeceği savunuldu.

Reklam alanı

Kılıçdaroğlu’na yanlışınızdan dönün çağrısı yapan ‘Genç Sosyal Demokratlar’ mektupta “Bu adım, muhalefetin tüm kurumlarının, faşist AKP diktatöryasının hücumuna daha açık hale gelmesi sonucunu doğuracaktır!” diye yazdı.

İşte o mektup:

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na açık mektubumuzdur.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu;

Dokunulmazlıklar konusundaki tavrınız hatalıdır!

Öncelikle bu karar alınırken parti organlarına danışmamış olmanız, usul açısından doğru değildir.

Cumhuriyet Halk Partisi herhangi bir sağ parti değildir ve de parti organları, parti tabanını yansıtan kurumlar olduğu için öncelikle bu kurumlara danışmanız gerekir!

Dokunulmazlıkların kaldırılması, CHP’nin parti olarak öteden beri savunduğu bir husus olup, bağımsız ve demokratik bir hukuk devletinde atılması gereken bir adımdır.

Gel gelelim, ülkemiz eskiden “hibrit demokrasi”nin olduğu bir devlet iken, 2010 referandumundan sonra ve özellikle Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, kuvvetler birliğine dayalı, tek adam hakimiyetinde, Ortadoğulu antidemokratik İslamcı bir devlete dönüşüvermiştir.

Dolayısıyla yasama – yürütme – yargı birlikteliğinin olduğu bu yeni ‘Erdoğan Rejimi’nde dokunulmazlıkların kaldırılması demek, CHP’nin ve diğer muhalefet hareketlerinin daha da baskılanması ve bitirilmesine hizmet edecektir.

Bu adım, muhalefetin tüm kurumlarının, faşist AKP diktatöryasının hücumuna daha açık hale gelmesi sonucunu doğuracaktır!

Bugüne kadar hapishanede bulunan gazeteciler, siyasiler ve akademisyenler gazetecilikten, siyasi görüşlerinden ya da bilimsel çalışmalarından dolayı değil; bizatihi üzerlerine “terör yandaşı” yaftası yapıştırılarak özgürlükleri ellerinden alınmış insanlardan oluşmaktadır!

Yani yarın Meclis’te yasama görevlerini yapan milletvekilleri kafalarına bastırılarak polis otolarına bindirildiğinde, ülkenin havuz medyası “terör yandaşlığı” nedeniyle tutuklandıklarını bu ülke halkına yutturacaklardır!

Eğer bu denklemde AKP milletvekillerinin ve Hükümet üyelerinin hırsızlıktan ya da katliamlardan yargılanabileceğini düşünüyor iseniz, böyle bir şeyin olmayacağını siz de en az bizim kadar iyi bilmektesiniz!

Dolayısıyla dememiz odur ki; bu yanlışınızdan dönün Sayın Genel Başkan!

Bu hususu Parti tabanı ile bir kere daha müzakere edin. Zira bu yanlışta ısrar etmek, partiyi ilerki süreçte çok zor durumda bırakacaktır.

Kaldı ki, burda mesele sadece bir kaç vekilin dokunulmazlığı meselesi değil; oy verip çıkarlarımızı korumak için meclise gönderdiğimiz siz muhalefet milletvekillerinin -bir Ali-Cengiz oyunuyla- temsil haklarının ellerinden alınması meselesidir. Saygılarımızla..”

siyasihaber3
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.