anadoluverumelimedya.com

Enis Berberoğlu hakkında casusluktan fezleke

Enis Berberoğlu hakkında casusluktan fezleke

Reklam alanı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, gazeteci Can Dündar’a MİT TIR’ları görüntülerini verdiği iddia edilen CHP Milletvekili Enis Berberoğlu hakkında ‘suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmadan yardım etmek’ ve ‘siyasal veya askeri casusluk’ suçlarından fezleke hazırladı.

MİT TIR’larının durdurulması görüntülerinin yayınlanmasına ilişkin açılan davada Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül ile birlikte yargılanan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, cezaevinden tahliye edilmesinin ardından ‘Tutuklandık’ adlı bir kitap yayınlamıştı. Dündar kitabında, MİT TIR’larına ait görüntüleri kendisine ‘solcu bir vekilin 27 Mayıs’ta getirdiğini’ yazmıştı.

Başsavcılık, Dündar’ın HTS kayıtlarını incelemiş, aynı gün Dündar ile buluşan kişinin CHP’li Enis Berberoğlu olduğu ortaya çıkmıştı.

Başsavcılık, milletvekili olduğu için yargılanması izne tabii olan Berberoğlu hakkında “suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüte üye olmadan yardım etmek” ve “siyasal veya askeri casusluk” suçlarından dokunulmazlığının kaldırılması için fezleke hazırladı. Fezleke Adalet Bakanlığı’na iletilmek üzere soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili İrfan Fidan tarafından Özel Suçlar Soruşturma Bürosu’na gönderildi.

sputnik

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.