anadoluverumelimedya.com

Ankara’da kadınlar sokakta: Ensar yıkılsın, yerine çocuk parkı yapılsın!

Ankara’da Nar Kadın Dayanışması Ensar Vakfı’na karşı yaptığı ses çıkartma eyleminde “Ensar Yıkılsın, Yerine Çocuk Parkı Yapılsın” dedi.

Reklam alanı

Nar Kadın Dayanışması çocukların geleceği için, parklarda ve sokaklarda şen çocuk kahkalarının çınladığı bir memleket için bir araya gelerek yürüdü. Kadınlar geleceklerini ve yaşamlarını karanlığına teslim etmemek için yaptıkları yürüyüş sonunda bir açıklama gerçekleştirdi.
“Failleri biliyoruz, hepsi oradaydı!”
Nar Kadın Dayanışması Yüksel Caddesi’nde yaptıkları yürüyüşün ardından gerçekleştirdikleri açıklamada, “Ensar ve destekçilerine; göz yumanlar, maddi ve manevi destek verenler, arka çıkanlar, ‘bir kereden bir şey olmaz’ diyenler çocuklarımızın eğitimini ve geleceğini kamusal olmaktan çıkarıp gericiliğin eline teslim edenler, fetvalarıyla çocuk istismarını meşrulaştıranlar; hepiniz failsiniz hepiniz tecavüzcüsünüz!” dedi.

Tüm failler yargılansın!
Çocukları ve yaşamlarını karanlığa teslim etmeyeceklerini söyleyen Nar Kadın Dayanışması, “Ensar yıkılsın yerine çocuk parkı yapılsın! Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı istifa etsin!” diyerek açıklamalarını sürdürdü.

Nergisten, kuşlardan, ışgından, yaşamdan ve elbette çocuklardan biz sorumluyuz diyen kadınlar, “Tüm failler -çocuklara tecavüz eden, denetlemeyen, sorumluluklarını yerine getirmeyen, tecavüzcüleri koruyan, çocuk istismarına meşrulaştıran- yargılansın!” dedi.

Öğrencilerin barınması kamusal hale getirilmeli
Eğitimin tümüyle lâik, bilimsel ve kamusal hale getirilmesini talep eden kadınlar, “Öğrencilerin barınması tümüyle kamusal hale getirilmelidir. Bu konuda ihtiyaçları karşılayacak adımlar atılsın!” diyerek açıklamalarını sona erdirdi.

birgun

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.