anadoluverumelimedya.com

Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Refik Aziz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev tarafından Devlet sanatçısı unvanı ile ödüllendirildi

Türker Ertürk yayınladı:

Reklam alanı

Sevgili Dostlar,

Halen Yeditepe Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapan değerli dostum Refik Aziz, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlhan Aliyev tarafından Devlet sanatçısı unvanı ile ödüllendirilmiştir.

Refik Aziz bence dünyanın yaşayan en iyi ressamlarından biridir. Atatürkçü ve Türk olması nedeniyle ve mensubiyetlerini çıkarlarına feda etmediği için bugün dünyada hak ettiği yerde değildir.

Ben görevdeyken kendisine Deniz Harp Okulu Müzesi için tarihi içerikli yağlı boya tabloları yaptırmıştım. Hepsi birer şaheserdi. Bunlardan bir tanesini hayalimde canlandırmıştım. Bu hayalimde; yaklaşık bin yıllık Türk denizciliğinin önemli isimleri Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Deniz Harp Okulu’nun komutanlık binası önünde toplanıyorlar ve önlerinden geleceğimiz olan öğrenciler resmi geçit yapıyordu.

Refik Aziz bu hayalimi dev bir tuvalin üzerinde gerçekleştirdi ve şu anda Deniz Harp Okulu’nun Müzesi’nde sergileniyor.

Refik Aziz Hocamı Azerbaycan Devlet Sanatçısı unvanı nedeniyle kutluyor, daha büyük başarılara imza atacağı inancı ile kendisine başarılar diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

https://www.facebook.com/turker.erturk.5?fref=ts

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.