anadoluverumelimedya.com

ŞOK! AKP’DEN MHP’NİN OLAĞANÜSTÜ KONGRESİ’NE MÜDAHALE!

BOZDAĞ: MAHKEME SİYASETE KARIŞMASIN

MHP‘deki kurultay süreciyle ilgili tartışmalar devam ederken Adalet Bakanı Bekir Bozdağ‘dan kritik bir açıklama geldi.

Reklam alanı

Bozdağ, “Ben mahkeme eliyle partiler ile ilgili bir takım tasarruflar yapılmasını demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum” dedi.

Bakan Bozdağ, 24 TV’de katıldığı canlı yayında MHP’deki kurultay süreciyle ilgili soru üzerine “Ben mahkeme eliyle partiler ile ilgili bir takım tasarruflar yapılmasını demokrasiyle bağdaşmadığına inanıyorum.

Parti içi rekabet, partilerin kendi işleyişleri kendi iç tüzükleri var, programları var bizim yasamız, Anayasamız partilerin kendi içi işleyişlerini özgürce ayarlama imkânı veriyor bir serbestiyet veriyor.

Bunun için partilerin içi işleyiş yeri partilerin tüzükleri programları konusunda Anayasa’nın koyduğu yasaklar dışında yasa ve yasaklar koymak son derece yanlıştır. Ben partilerle ilgili kararın partilerce alınıp uygulanması ve partilerle ilgili bir yasal denetim yapılacaksa bununda bu konuda bir uzmanlığı olan el tarafından yapılması gerekir” diye yanıt verdi(DHA).

Haber işte böyle…

Adalet Bakanı diyor ki “mahkemeler partilerin içişlerine karışmasın” diyor yani diyor ki “MHP’nin olağanüstü kongreye gitmesine olanak tanıyan mahkeme kararı yanlıştır!”

İŞTE YARGIYA MÜDAHALE BÖYLE OLUR!

Bahçeli ekibinin MHP olağanüstü kongresine imkan veren mahkeme kararını Yargıtay’a götürdüğü biliniyor.

Tam böyle bir süreçte ADALET BAKANI’nın böyle bir açıklaması doğrudan yargıya müdahaledir. Bakan açıkça Yargıtay’a diyor ki BU KARARI İPTAL EDİN!

Bu iyi değil, bu kamuoyunda öfkeye yolaçacak ve yargıya böylesi bir müdahale sonucu olağanüstü kongre iptal edilirse eğer MİLLİYETÇİ HAREKET bu işin peşini bırakmayacaktır!

Siyasi partiler kimsenin malı değil, Türk Milleti’nindir! Millet delegeleriyle vasıtasıyla bir karar vermişse eğer, o kararı engellemeye kimsenin gücü yetmez! Demokrasi de işte budur!

SARIZEYBEK HABER

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.