anadoluverumelimedya.com

BU 23 NİSAN’DA ÇOCUKLARI TBMM’DE CHP AĞIRLAYACAK

Kamuoyunda da büyük tepki çeken ve başka hiçbir şeyin iptal edilmezken “terör ve şehitler” gerekçesi ile sadece  23 Nisan resepsiyonu iptalinin samimi bulunmadığı uygulamanın ardından harekete geçen Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi alternatif bir 23 Nisan etkinliği’ne hazırlanıyor.

Reklam alanı

 

KURTULUŞ SAVAŞI’nda şehit düşen binlerce askerin ruhuna da ithaf edilen ve geçmişte Mustafa Kemal ATATÜRK’ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI resepsiyonunun iptal edilmesi gerek CHP tarafından gerekse toplum kesimleri tarafından AKP’nin cumhuriyet ve ATATÜRK allerjisi olarak yorumlanırken, teör ve şehitler varken stad açılışı yapanların aynı gerekçe ile ULUSAL bir etkinliği iptal etmesi de samimi bulunmadı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında TBMM’deki ATATÜRK anıtına çelenk konulacak ve devlet erkanı ANITKABİR’i ziyaret edecek.

 

Ancak törenlerin bu kadarla sınırlanmasına tepki gösteren CHP yönetimi ANITKABİR’deki törenin ardından TBMM’de etkinliklerine devam edecek. Bu kapsamda CHP Genel Başkanı Kemal KILIÇDAROĞLU TBMM’de çocuklarla buluşacak. Yaklaşık 200 çocuğun davet edileceği buluşmada çocuklara TBMM gezdirilecek, hediyeler verilecek. Ardından çocukların katılacağı bir grup toplantısı da yapmayı planlayan CHP’lilerin, daha sonra akşam saatlerinde Çankaya Belediyesi’nin Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 1000 çocuk kororsunun vereceği konsere genel Başkan Kılıçdaroğlu ile birlikte katılması bekleniyor.

 

Resepsiyonun iptaline ilişkin ileri sürülen gerekçeyi inandırıcı bulmadığını belirten CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İRGİL “Aslında tam da bu gerekçe ile dünyay ve ülkeyi bölmek isteyenlere TBMM İradesi ve insiyatifinin gösterilmesi gerekir. Alınan bu iptal kararı teröre hizmet etmekten başka bir şey değil” açıklamasında bulundu.

guncel-bakis

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.