anadoluverumelimedya.com

Nusaybin’de askerler travma geçiriyor: GATA’dan bölgeye psikiyatrlar gitti

Cumhuriyet’ten Sertaç Eş’in haberine göre, Mardin’in Nusaybin ilçesinde süren operasyonlarda ölümlerin artmasıyla gerilen ortam nedeniyle GATA’dan ilçeye giden psikiyatristler güvenlik güçlerine psikolojik destek veriyor. Güvenlik güçlerinin daha önce tepkisini çeken Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak da ilçede operasyonları yürüten müşterek timlere ziyarette bulundu.

Reklam alanı

Nusaybin’de güvenlik zaafiyeti olduğu iddiasıyla Vali Koçak’a yönelik tepkiler gündeme gelmiş, ardından operasyonlarrda taktik değiştirilmişti. Pkk üyelerinin patlayıcı tuzakladıkları ve hendek açtıkları yerler önce tank, obüs ve havanlarla vurulmaya başlandı, bu işlemin ardından müşterek timler bölgeye girdi. Ancak sürecin yıpratıcı olması ve aralarında üst düzey subayların da bulunduğu 30’un üzerinde can kaybı yaşanması nedeniyle müşterek timlerde görev yapan personelin psikolojisinin olumsuz etkilendiği anlaşıldı. Bunun üzerine devreye giren Genelkurmay Başkanlığı, GATA’da görevli psikiyatristleri geçici görevle Nusaybin’e gönderdi. Doktorların Nusaybin’e gönderilmesinin nedenlerinden birinin de personelin moral bozukluğu nedeniyle olası intihar durumu olduğu öğrenildi. Operasyonların sürdüğü dönemde bir uzman çavuş intihar etmişti.

Doktorların özellikle askeri personelle yaptıkları görüşmeler ve terapilerin bundan sonra da süreceği, çatışma bölgesindeki personele moral destek uygulamasının Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) program şeklinde uygulanmasının planlandığı dile getirildi. Bu kapsamda Eğitim Doktrin Komutanlığı’nda (EDOK) bir çalışmanın da yürütüldüğü öğrenildi.

Nusaybin’de doktorların askerlerle görüşmesinin ardından Mardin Valisi Koçak da ilçeyi ziyaret etti. Koçak’ın, müşterek timlerle görüşerek güvenlik güçlerine moral desteği verdiği bildirildi. İlçede çok sayıda asker ve polisten can kaybı yaşandığı dönemde, tank ve ağır silahların kullanımına izin vermediği iddiasıyla Koçak’a yönelik yoğun tepki oluşmuş, ardından operasyondan el çektirildiği iddiaları gündeme gelmişti. (Cumhuriyet)

siyasihaber3
About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.