anadoluverumelimedya.com

CHP’li belediyede gece yarısı “Ensar Vakfı” alarmı

CHP’li Çankaya Belediyesi’nin Ensar Vakfı’nın da arasında olduğu kutlu doğum haftası etkinlikleri destekçilerinden olması ortalığı karıştırdı. Belediyenin ve Ensar Vakfı’nın logosunun olduğu afişler sosyal medyada yayılınca, Çankaya Belediye Başkanı da Twitter hesabından açıklama yaptı.

Reklam alanı

Organizasyonun destek kararının Karaman’daki çocuklara yönelik tecavüz olayının ortaya çıkmadan önce alındığını söyleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Ensar Vakfı’nın da aynı organizasyona sponsor olduğunun kendilerine bildirilmediğini aktardı. Taşdelen’in açıklamayı gece yarısı geç saatte yapması dikkat çekti.

Açıklamasında kutlu doğum haftası etkinliklerine yönelik sponsorluklarını çektiklerini belirten Taşdelen, sosyal medya hesabından şu ifadeleri paylaştı:

“Çankaya Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile okullar arası yarışmaya destek olmamızı resmi olarak talep etmiştir. Biz Müftülüğün resmi talebini karşılarken, Ensar Vakfı haberleri gündemde olmadığı gibi, bu vakfın sponsor olduğu bilgisi de bizde yoktu. Biz resmi bir talebi karşılarken, bugün gelinen noktada bu vakıf ile aynı etkinlikte olmayı kabul edemeyiz bilgimiz dışında olan bu durumundan duyduğumuz rahatsızlığı ve kararımızı yarın Müftülüğe de bildireceğim. Çekildik çünkü; 1) Biz resmi talebi karşılarken, bu vakıf gündemde değildi ve sponsor olduğundan da bilgimiz yoktu. 2) Dinimizin temeli ahlaktır.”

odatv

About armadmin 9321 Artikel
Günlük olaylara toplum duyarlılığını yükseltebilmeyi umuyoruz.